WIJDEMEERSE WEBKRANT
Protest HISWA tijdens Raad
plaats, dag 1 december 2008

De HISWA en watersportondernemers zullen vanavond bij de raadsvergadering protesteren tegen de verhoging van de toeristenbelasting.

ingezonden bericht

Actie Watersportondernemers tijdens gemeenteraadsvergadering Wijdemeren
De maat is vol!


Watersportondernemers uit Wijdemeren komen op voor hun belangen en hekelen het begrotingsbesluit 2009 van de gemeente.

Daarin is te lezen dat de gemeente volgend jaar de toeristenbelasting met maar liefst 20% gaat verhogen. Dit leidt tot een onacceptabele prijsverhoging,  bij een boot van ca. 7 meter -een veel voorkomende lengte op de Loosdrechtse Plassen- bedraagt de toeristenbelasting dan meer dan 10 % van de prijs van de vaste ligplaats in de jachthaven!

De gemeente prijst zich uit de markt, aldus Gerdina Krijger van HISWA Vereniging. Ondernemers zijn het beleid (of is het juist het gebrek aan beleid?) zat, voor hen is de maat nu vol! . Want naast de excessieve verhoging van de toeristenbelasting schrapt de gemeente ook nog eens 0,7 fte op recreatie & toerisme en dat terwijl de beloofde toeristische visie nog niet eens klaar is.

Tijdens een recente HISWA-ledenvergadering vatten ondernemers het plan op om op ludieke wijze aandacht te vragen voor hun boosheid en ontevredenheid.

Donderdagavond 18 december is het zo ver en tijdens de raadsvergadering zal Gerdina Krijger om 20.00 uur namens hen spreken, ondersteund door zo veel mogelijk watersportondernemers. Daarbij komt zeker aan de orde dat ondernemers op korte termijn willen meepraten over toeristisch beleid.

HISWA

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2