WIJDEMEERSE WEBKRANT
Woonzorg Amaris van start
Nederhorst den Berg, wo 17 december 2008

Op 22 december vindt de symbolische overdracht plaats van gemeentegrond van het voormalige Ponyclubterrein in Nederhorst aan Het Gooi en Omstreken.

persbericht

Woonzorgcentrum Ponyclubterrein van start

Op maandag 22 december vindt de symbolische overdracht plaats van gemeentegrond van het voormalige Ponyclubterrein in Nederhorst den Berg aan Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken.

Portefeuillehouder Welzijn en Ouderenbeleid, Lia Moote en de directeur van Het Gooi en Omstreken, Jos Flemminks Smid, ‘herbevestigen’ om 16.30 uur de grondoverdracht in Woonzorgcentrum Amaris De Kuijer. Hiermee wordt de bouw mogelijk van een kleinschalig en bijzonder woonzorgcentrum voor senioren en licht dementerende ouderen. Woonzorgcentrum Amaris De Kuijer gaat de begane grond van het nieuwe centrum beheren.

Het centrum is een initiatief van Amaris De Kuijer en Het Gooi en Omstreken. Het bestaat uit twee geschakelde gebouwen met 16 seniorenappartementen en drie woongroepen voor licht dementerende ouderen: drie ruime centrale huis- en eetkamers, drie keukens, 22 éénpersoonskamers, twee tweepersoonskamers en een centraal gelegen, veilige tuin.

Activerende zorg

Door het aanbieden van activerende zorg wordt geprobeerd om de bewoners zo lang mogelijk en zo zelfstandig mogelijk te laten wonen. In de gemeenschappelijke huiskamers wordt een groot deel van de dag doorgebracht, in de keukens wordt samen gekookt en er kan in groepsvorm boodschappen worden gedaan.

Samen blijven

De tweepersoonskamers zijn extra groot en bedoeld als echtparenkamers. De licht dementerende partner kan dan overdag in het project activerende zorg meedoen, maar is ’s avonds gewoon thuis. Hiermee wordt bereikt dat mensen die al heel lang samen leven dat gewoon kunnen blijven doen, ondanks de ziekte van een van hen. Bij overlijden van de licht dementerende partner kan de achterblijvende partner verhuizen naar een van de seniorenappartementen.

Geen eiland

Het centrum mag geen op zichzelf staand eiland in de buurt worden. Er wordt gestreefd naar interactie met de buurt. Door een slimme flexibele inrichting kunnen gemakkelijk grotere ruimtes gecreëerd worden, waardoor er bijvoorbeeld bepaalde wijkactiviteiten gehouden kunnen worden.

Nieuwe naam

Tijdens de bijeenkomst wordt het bouwplan getoond en toegelicht en wordt de nieuwe naam voor het woonzorgcentrum onthuld.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2