WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kerstnachtdienst
's-Graveland, di 16 december 2008

Dankzij Natuurmonumenten vormt landgoed Schaep en Burgh dit jaar wederom het idyllische decor voor de kerstnachtdienst op 24 december.

persbericht

Schaep en Burgh locatie tiende kerstnachtdienst
Opbrengst voor kinderen in Brazilië

Als je de commercials op televisie moet geloven, gaat kerst voornamelijk om veel en exclusief eten. Het kerstnachtdienstcomité laat al tien jaar een ander geluid horen. Op kerstavond komen duizenden mensen samen in de open lucht om kerstliederen te zingen en het kerstverhaal  te horen. Kerst zoals het ruim 2000 jaar geleden begon.

Dankzij Natuurmonumenten vormt landgoed Schaep en Burgh dit jaar wederom het idyllische decor voor de kerstnachtdienst op 24 december. Om 21.00 uur start gospelkoor Menorah met het zingen van bekende kerstliederen. Om 21.30 begint de kerstnachtdienst echt, spreker Sjaak van Hattem wil met het thema ‘Ik geloof het wél’ het publiek de kerstboodschap meegeven.

De entree is traditiegetrouw gratis, wel wordt er altijd voor goed doel gecollecteerd. Dit jaar komt de opbrengst ten goede van een stichting die door in 2007 door de Hilversumse Hanna Langerak is opgericht, Stichting Acreditar.
Hanna Langerak studeerde aan het Conservatorium en ging twee jaar geleden op stage naar de sloppenwijken in Brazilië. Ze wilde haar passie voor muziek niet voor zichzelf houden, maar gebruiken om kinderen uit de sloppenwijken hoop te bieden. Zo heeft ze tijdens haar verblijf aan een groep van vijftig kinderen een musical geleerd, waarin werd gedanst en gezongen. Tijdens deze stage werd Hanna geraakt door de armoede en troosteloosheid. Ook zag ze hoeveel plezier de kinderen hadden bij het uitvoeren van het project en hoe de kinderen weer een stukje eigenwaarde en hoop kregen.

Samen met een voorganger uit de lokale gemeente maakte ze daarom plannen om dit project voort te zetten. Na haar stage is ze samen met een dansdocente terug gegaan naar Brazillie, om te kijken wat de mogelijkheden waren.

Stichting Acreditar werd opgericht en inmiddels krijgen tientallen kinderen uit de sloppenwijken in Sao Paolo, muziek en dansles. De lessen worden gegeven door leraressen uit de omgeving. Naast de muziek en danslessen krijgen de kinderen ook een warme maaltijd en proberen de leiders goed contact te krijgen met de ouders van de kinderen, zodat de projecten ook kunnen leiden tot betere gezinssituaties.

De visie van de stichting is om dit werk uit te breiden en steeds meer kinderen te kunnen helpen door middel van dans en muziek. Voor meer informatie, kijk op www.acreditar.org.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
mist
1 gr.
windkr. 2