WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kerstmarkt Ankeveen
Ankeveen, di 16 december 2008

Op 20 december wordt er tijdens de reguliere weekmarkt in Ankeveen een grote Kerstmarkt georganiseerd.

ingezonden bericht

Kerstmarkt in Ankeveen op 20 december

Als het aan Bruisend Ankeveen ligt, hoeven de Ankeveners hun dorp niet meer uit om kerstinkopen te doen. Op 20 december wordt er tijdens de reguliere weekmarkt een grote Kerstmarkt georganiseerd.

Het lijkt erop dat deze markt alle vorige in omvang gaat overtreffen. Het aanbod in de regio is natuurlijk groot, reden genoeg om ook in Ankeveen niet achter te blijven en flink uit te pakken.

Wat kan de bezoeker zoal verwachten?

Verwarmd terras.

De markt wordt extra gezellig aangekleed met allerlei versieringen en verlichting. De marktmeesters zullen geheel in stijl de bekende rood-witte kerstmutsen dragen. Er is koffie met kerstkransjes, gluhwein en chocolademelk. Het koffieterras wordt heerlijk verwarmd, en er zullen vuurkorven staan. Anneke Henskens komt portrettekeningen maken.

De markt wordt natuurlijk opgeluisterd met kerstmuziek. Deze zal niet alleen klinken vanaf CD, maar ook uit de monden van de Mellobiez, het koor uit Nederhorst den Berg, dat gedurende de ochtend enkele live optredens zal verzorgen met vele bekende Christmas Carols en andere kerstliedjes. Voor deze gelegenheid zal ook het podium weer worden opgebouwd. Tussen deze optredens door kunnen de aanwezigen genieten van een speciaal optreden van een nieuwe Ankeveense Dansgroep. Onder de vlag van de VSK zullen een 15-tal jonge meisjes hun kunsten vertonen. Vanaf september is deze groep actief. Zij hebben hard geoefend, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Kerstman.

Geen kerstmarkt zonder Kerstman. Deze wordt in de loop van de ochtend verwacht. Hij zal aankomen in een koets, getrokken door twee flinke paarden. Daarna zal hij rondlopen op de markt en de bezoekers namens Bruisend Ankeveen een kleine attentie aanbieden.

Extra ondernemers.

Naast het bekende wekelijkse aanbod, waaronder deze week ook Ronald Blaauwbroek met noten en delicatessen, is er een keur aan allerlei zaken waarmee u de kerstdagen een extra feestelijk tintje kunt geven. Wat denkt u hiervan: kleine cadeauartikelen ( Stichting Netra), planten en tuindecoraties ( Hoveniersbedrijf Leurs), kerststukjes ( Maikel Hagen), interieur decoraties (Kippetje Tok), tassen en ledwerwaren (Marjan Kroon), honing en honingproducten (Imkerij), brocante (mevr. Portengen), handgemaakte kleine houten gebruiksvoorwerpen (dhr. De Gijsel), verkoop van allerhande hebbedingen waarvan de opbrengst naar het Onderzoek Borstkanker gaat (Yvonne Werson), champagne (voor het goede doel) (Jaap Beemsterboer), verkoop van CD's (Ron en Anne Wehrens), op veler verzoek de verkoop van allerhande gedroogde worsten en mosterd ( van der Schaaf), brocante (mevr. Puijk), promotie/ verkoop (op bestelling) van wildernisvlees (ganzen- en eendenborst) (BertJan van Wiggen), promotie kerst jubileum CD ( 40-jarig koor All Directions), en woonassecoires (Rofa zonweringen en lifestyle).

U ziet het, het aanbod is zeer de moeite waard! Wij verwelkomen u graag.

Mamens Bruisend Ankeveen,
Jan van Ingen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
mist
1 gr.
windkr. 2