WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bankrekening gekraakt?
Kortenhoeft, zo 14 december 2008

Robby Israel vraagt zich af of Theo Reijn soms zijn bankrekening heeft gekraakt. Hoe weet Reijn anders zeker of 50 euro al dan niet veel voor hem is?

ingezonden brief

Geachte redactie,

De fractievoorzitter van het CDA stelt niet teleur met zijn klassieke verweer op mijn ingezonden brief betreffende de € 50,00 regeling.

Zijn betoog komt er op neer dat ten eerste de gemeente en haar ambtenaren geen blaam treft, ten tweede een wethouder die de regels niet nauw wil nemen "lovenswaardig" is en voor het overige die "meneer Israel" sowieso niet deugt, omdat voor hem "elke moeite om  vijftig euro te krijgen snel teveel" is. Dit natuurlijk in tegenstelling tot "veel mensen" voor wie "vijftig euro heel veel geld" is en die er "graag...veel moeite voor.doen." Ik ben zeer benieuwd t.z.t. te horen hoeveel dit er waren. 

Ook had ik eigenlijk gedacht dat wij het tijdperk, waarin locale politici en ambtenaren klakkeloos onzinnige (en soms misdadige) regels uitvoerden, achter ons hadden gelaten. Het had het locale bestuur gesierd als men had geweigerd deze neerbuigende € 50 regeling op deze manier te implementeren. Mensen die het zwaar hebben zitten niet op een kerstdouceurtje te wachten maar op structurele hulp.

Tot slot mag ik hopen dat het de fractievoorzitter van het CDA in onze gemeenteraad nog niet is gelukt mijn bankrekening te kraken, ondanks het steeds verdergaande streven van zijn partij de burger te controleren. Hij kan dus niet weten of € 50,00 voor mij een groot of klein bedrag is en zeker niet hoeveel moeite ik bereid ben te doen om het te krijgen.

Excuses van de heer Reijn voor zijn tenminste dubbelzinnige maar in ieder geval ongepaste opmerking zouden zeker niet misplaatst zijn.

Met vriendelijke groet,

Robby Israel
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 2