WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jachthaven De Wijde Blick
Kortenhoef, vr 12 december 2008

Sjaak Ridder van jachthaven De Wijde Blick licht in een ingezonden brief zijn plannen met de jachthaven toe. Hij geeft ook een toelichting op de ontwikkelingen tot nu toe.

Lees ook:

07122008 Dwangsom onterecht
09122008 Natuur vervuild

ingezonden brief

Jachthaven "De Wijde Blick" in Kortenhoef gaat meer ruimte bieden.

Al jaren loopt Sjaak Ridder, de eigenaar van jachtwerf en jachthaven "De Wijde Blick" met plannen rond om aan meer jachteigenaren ligplaats te bieden. Tegelijkertijd zal dan het terrein, dat feitelijk al lang veel te klein is en vaak een rommelige indruk maakt, een opknapbeurt krijgen. Daarbij is het onder meer de bedoeling dat de parkeerdruk op het Moleneind aanzienlijk wordt verkleind doordat booteigenaren in de toekomst binnen het hek zullen kunnen parkeren. Ridder levert op deze manier dus ook een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid.

In het voorjaar van 2004 hebben Ridder en de Gemeente een overeenkomst gesloten die voorziet in de vergroting van de jachthaven en een efficiëntere indeling van het terrein.

Dat het er tot nu toe nog niet van is gekomen om uitvoering te geven aan de plannen, vindt zijn oorzaak in een aantal verschillen van inzicht tussen Ridder en de Gemeente met als gevolg dat het bestemmingsplan, dat in 2005 van kracht is geworden, niet heeft voorzien in de uitbreiding. Ridder en de Gemeente hebben elkaar als gevolg daarvan meerdere keren bij de rechter in de ogen gezien maar inmiddels is het zo ver dat Ridder binnen afzienbare tijd het nodige kan gaan doen om zijn plannen te realiseren.

In theorie zou de Provincie, mede met het oog op de voorgenomen aanwijzing van de Oostelijke Vechtplassen (waarvan de plas Het Wijde Blik deel uitmaakt) als zogenoemd Natura 2000 gebied, nog roet in het eten kunnen gooien maar de verwachting is, aldus Ridder, gerechtvaardigd dat ook de hogere overheden geen belemmeringen zullen opwerpen.

Voor pleziervaarders zal de uitbreiding van jachthaven "De Wijde Blick" zonder enige twijfel welkom zijn nu rond de Loosdrechtse- en Vechtplassen jachthavens verdwijnen. Natuurlijk is het, althans wat Ridder betreft, niet de bedoeling dat de recreatieve activiteiten van Loosdrecht naar Kortenhoef worden overgeheveld. Ridder beoogt slechts om jachteigenaren een veilige ligplaats en winterstalling te bieden en klein en groot onderhoud te (laten) plegen.

Jammer is dat direct aanwonenden tot nog toe weinig heil zien in Ridder's plannen maar er bestaat goede hoop dat ook zij achteraf met tevredenheid zullen constateren dat de beoogde verandering wel degelijk een verbetering is.

Sjaak Ridder
Jachtwerf De Wijde Blick
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2