WIJDEMEERSE WEBKRANT
KadD: Jazz voor Nieuwjaar
Kortenhoef, vr 12 december 2008

Op 8 januari organiseert Kunst aan de Dijk het jaarlijkse nieuwjaarsconcert. Op de planken staat het jazzensemble Dig d’Diz.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk opent het nieuwe jaar met jazz:
Jazztrio Dig d’Diz zorgt voor ‘swing’ in het Oude Kerkje

Op 8 januari organiseert Kunst aan de Dijk het jaarlijkse nieuwjaarsconcert in het Oude Kerkje in Kortenhoef. Op de planken staat het jazzensemble Dig d’Diz: drie eigenzinnig musici, die hun sporen in de jazzwereld ruimschoots hebben verdiend. Ook het repertoire is eigenzinnig: klassiekers van jazzreuzen als Thelonius Monk en Duke Ellington worden afgewisseld met verrassende eigen composities.

Veteranen

Dig d’Diz bestaat uit Jan Menu (baritonsaxofoon), Maarten van der Grinten (gitaar) en Jan Voogd (contrabas). Alle drie de musici zijn inmiddels veteranen binnen het Nederlandse jazzcircuit. Jan Menu is onder meer vast lid van het Greetje Kauffeld Trio en van het vermaarde Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Ook Maarten van der Grinten speelt regelmatig met deze ensembles. Daarnaast is hij actief in het Van der Grinten-Herman Kwartet en de Braziliaanse formatie Dirindi. Jan Voogd maakte deel uit van de Big Band van Herman Brood, was solist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en speelt in het Dutch Jazz Orchestra.

Optredens

Sinds 1989 spelen de drie jazzmusici samen in Dig d’Diz. In die tijd hebben ze opgetreden op uiteenlopende podia: van het Bimhuis tot het Musée d’Art Moderne in Parijs, van het North Sea Jazz Festival tot De Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Het trio speelde samen met uiteenlopende grootheden als het Mondriaan Strijkkwartet, Het Metropole Orkest, Greetje Kauffeld en Cees Slinger. Verder is het trio op dit moment te zien en horen in een theaterbewerking voor kinderen (door Frank Groothof) van de opera Porgy & Bess.

In ons Oude Kerkje in Kortenhoef kunt u zelf ervaren hoe eigentijdse jazz in een historische omgeving kan klinken. Om aan te sluiten bij de sfeer van dit optreden staan er bij dit concert geen stoelen in de kerk, maar statafels. Uiteraard blijven de kerkbanken beschikbaar voor liefhebbers die dit bijzondere concert liever zittend willen bijwonen.

Waar, wanneer

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 8 januari 2009, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 15,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 10,00
Reserveren: telefoon 06-30946840 of www.kunstaandedijk.nl

De nieuwjaarsconcerten van Kunst aan de Dijk zijn meestal snel uitverkocht. We raden u daarom aan om tijdig te reserveren!

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2