WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dikke voldoende service
Wiijdemeren, za 6 december 2008

Wijdemeerders geven de gemeente een 7,5 voor de kwaliteit van de dienstverlening. Burgerzaken krijgt een 7,6 en het telefonisch contact een 7,3.

persbericht

Uitkomst onderzoek TNS Nipo: inwoners geven Wijdemeren 7,5 voor dienstverlening

Inwoners van Wijdemeren geven de gemeente gemiddeld een 7,5 voor de kwaliteit van de dienstverlening. De service van burgerzaken krijgt een 7,6 als rapportcijfer en het telefonisch contact een 7,3. Op deze onderdelen scoort de gemeente beter dan in 2005. Met name op het gebied van telefonisch contact. Dit blijkt uit onderzoek dat TNS Nipo, in opdracht van gemeente Wijdemeren, heeft gehouden.

Het is de tweede keer dat inwoners gevraagd werd de dienstverlening van de gemeente Wijdemeren te beoordelen. Bij het eerste klanttevredenheidsonderzoek in 2005 scoorde de gemeente ook goede cijfers: een gemiddelde van 7,2, een 7,5 voor burgerzaken en het telefonisch contact kreeg toen een 6,8. Duidelijk is dat de inspanningen van de gemeente om het telefonische contact te verbeteren z'n vruchten hebben afgeworpen.

Kwaliteit brieven

Omdat het onderzoek van TNS Nipo niet specifiek de kwaliteit van de brieven onderzoekt, heeft de gemeente voor dit belangrijke communicatiemiddel zelf een enquête gehouden. 132 ontvangers van gemeentelijke brieven reageerden en gaven een 7,9 als gemiddelde.

Kwaliteitsniveau vasthouden

Het college van B en W is tevreden met de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek. Doel is de komende periode deze kwaliteit van dienstverlening vast te houden en waar mogelijk te verbeteren. Verbeterpunten die uit het onderzoek naar voren komen zijn: de wachttijden bij de balies, de openingstijden en de doorlooptijd van balieproducten.

Vergelijken met andere gemeenten

Belangstellenden kunnen het onderzoeksrapport van TNS Nipo inzien in de hal van het gemeentehuis of raadplegen op www.wijdemeren.nl . Klik links op 'Bestuur en organisatie', op 'organisatie' en daarna op 'werken wij klantgericht?'. In het rapport is ook te zien hoe Wijdemeren scoort ten opzichte van 91 andere gemeenten en vergelijkbare gemeenten.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
9 gr.
windkr. 2