WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen brug Berestein
Hilversum, za 23 augustus 2008

Wethouder Erik Boog (D66) van Hilversum heeft besloten af te zien van de brug over de Beresteinsevaart. Hij neemt een advies van de bewoners over.

Begin dit jaar kwamen de plannen naar buiten om het industrieterrein aan de Loswal in Hilversum een extra ontsluiting te geven op de Beresteinseweg. Een deel van het verkeer zou daarmee via het Zuidereinde in 's-Graveland afgewikkeld worden. Er waren in de plannen van Hilversum twee plaatsen voor de nieuwe brug gedacht. Eerst tegenover Bekura, later meer richting 's-Graveland tegenover het Jagerspaadje. Het doel was om de kruising van de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Vaartweg te ontlasten.


Een eerdere variant, met geheel links ingetekend de brug over de Beresteinsevaart.

Ook het 's-Gravelandse actiecomité Werkaandeweg.nu zag de bui al hangen van toename van het verkeer over het Zuidereinde, iets waar zij nu juist tegen strijden.

De bewoners van de Beresteinseweg zagen de oplossing met de brug helemaal niet zitten. Zij stelden in juni voor om de Beresteinseweg éénrichtingverkeer te maken richting Hilversum. Wethouder Erik Boog zou het voorstel van de bewoners meenemen in de afweging.

Boog luistert naar Bewoners

Vandaag schrijft Simone Stevens in de G&E dat de wethouder heeft besloten om af te zien van de brug en te gaan voor "rechts in, rechts uit" voor de Beresteinseweg. Er komt éénrichtingverkeer richting Hilversum, waarbij het verkeer aan het eind, op de kruising met de Vaartweg, rechts af invoegt in het verkeer op de Gijsbrecht van Amstelstraat. Boog nam het besluit nadat hij mee was geweest met een door de bewoners georganiseerde excursie. Zijn partij, D66, maakte het besluit in een persbericht bekend. Komende dinsdag zal het college van B&W van Hilversum het besluit bekrachtigen.

De "rechts in, rechts uit" variant wordt na een jaar geëvalueerd. Dan kan eventueel alsnog besloten worden om de brug aan te leggen els de ervaringen te negatief zijn. D66 Hilversum denkt echter dat de brug niet nodig zal zijn, mede gezien de berekeningen die gedaan zijn over de verkeersdruk.

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 4