WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen brug Berestein?
Hilversum, do 26 juni 2008

Hilversum werkt aan het bereikbaarheidsplan. Men projecteerde een brug over de Gooise Vaart. Die staat nu weer op losse schroeven.

De bewoners van het Hilversumse deel van de Beresteinseweg zijn in gesprek met hun gemeentebestuur over de ontwikkelingen rond de ontsluiting van het tegenovergelegen industrieterrein en de gevolgen voor hun straat.

De gemeente dacht erover om een brug over de Gooise Vaart aan te leggen, waardoor het verkeer van het industrieterrein (Gamma) via de Beresteinseweg kan worden afgewikkeld. Die brug zou eerst tegenover Bekura komen, toen werd hij richting 's-Graveland verschoven, nabij de woonarken en het Corversbos.


Zie de website hilversumbeterbereikbaar.nl.

De Hilversumse bewoners van de Beresteinseweg willen de brug niet. Zij zien liever dat de Beresteinseweg éénrichtingverkeer wordt, waarbij men erin rijdt vanaf het Zuidereinde in 's-Graveland en er bij de Geert van Mesdagweg rechtsaf weer uit rijdt.

De Hilversumse verkeerswethouder Erik Boog zal de wens van de bewoners serieus meewegen in de besluitvorming over de inrichting van de kruising Vaartweg, Geert van Mesdagweg, Beresteinseweg. Eind augustus neemt het Hilversumse college een besluit over de kwestie. De Hilversumse bewoners van de Beresteinseweg blijven tot dat moment actie voeren tegen de brug.

's-Graveland

Ook in 's-Graveland is de actiegroep werkaandeweg.nu sterk gekant tegen de aanleg van de brug. Daar vreest men dat verkeer, komend over de brug, richting Zuidereinde zal rijden, waardoor de verkeersdruk daar nog meer toeneeemt. Of er contact is tussen de colleges van Hilversum en Wijdemeren over de kwestie, of tussen de beide actiegroepen is ons niet bekend.

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2