WIJDEMEERSE WEBKRANT
Zorg in Land en Bosch
's-Graveland, vr 8 augustus 2008

Het landgoed Land en Bosch in 's-Graveland wordt mogelijk omgebouwd tot een complex met vijftien zorgappartementen.

De buitenplaats Land en Bosch aan de Leeuwenlaan in 's-Graveland staat al weer enige tijd leeg. Tot 2003 was het een conferentieoord, daarna maakte de Christengemeenschap er gebruik van. Nadat die gemeenschap het pand vorig jaar verliet stond het leeg. Het landgoed werd vorig jaar door Natuurmonumenten gekocht.

In de G&E van vandaag schrijft Simone Stevens dat makelaar De Koster op zoek is naar huurders van het buitenhuis. Daarbij wordt gedacht aan het inrichten van circa vijftien appartementen met zorg. De zorg zou geleverd moeten worden met inbreng van zorgverzekeraars. De theekoepel langs de weg zou volgens de makelaar dienst kunnen gaan doen als recreatieruimte. Er wordt met meerdere partijen onderhandeld. Natuurmonumenten wil begin volgende maand een besluit nemen.

Er is even sprake van geweest dat er een school in het landgoed zou komen, maar dat is afgeketst. Het was onduidelijk hoeveel leerlingen de school zouden bezoeken en wat dat voor het verkeer op de Leeuwenlaan zou betekenen. Bovendien zou het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden. Om al die redenen zag Natuurmonumenten er van af.

Theekoepel

De theekoepel heeft de gemoederen de afgelopen jaren soms hoog op doen laaien. Dan wilde het college hem weer bij opbod verkopen, dan gingen de luiken open en dan weer dicht.

Luiken Theekoepel Open 1/5/2005
Theekoepel : dicht 4/3/2003
Theekoepel bij opbod 13/2/2003
Theekoepel te koop 27/1/2003

bron
G&E/WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
buien
20 gr.
windkr. 2