Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


Theekoepel: dicht

's-Graveland, 4 maart 2003. De luiken van de theekoepel aan de Leeuwenlaan in 's-Graveland blijven dicht. Ze kunnen niet open.


Ze zijn dicht en ze blijven dicht...

Tijdens het dorpsbezoek dat het college in februari aan 's-Graveland bracht ontstond een discussie over de theekoepel van Land & Bosch. De koepel is de afgelopen jaren enkele malen gerestaureerd, maar wordt verder niet gebruikt. Althans niet echt. Hij wordt nu gebruikt als opslagruimte voor Land & Bosch. De luiken van het monumentale pandje zijn altijd dicht.

Wim Fecken, amateurhistoricus uit 's-Graveland had tijdens het dorpbezoek voorgesteld om tenminste de luiken overdag te openen om het pand beter tot zijn recht te laten komen. Dat idee werd omarmd door wethouder Yvonne Siemons van cultuur. Zij zegde toe dat de luiken vanaf maart overdag geopend zouden zijn.

In de Gooi van vanavond staat te lezen dat de luiken toch dicht blijven. Niet omdat er iemand bezwaar maakt. Niet omdat er procedures of regels zijn die dat in de weg staan. Nee, omdat de luiken muurvast dicht zitten en men ze niet open kan krijgen.

Inmiddels is trouwens gebleken dat er flinke belangstelling is voor de verkoop van de theekoepel. Er hebben zich ongeveer twintige gegadigden gemeld. Wethouder Siemons denkt dat het monument circa € 100.000 zal opbrengen. Als men er niet in slaagt om de luiken open te krijgen,dan denkt zij dat dat de opbrengst negatief kan beïnvloeden.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...