WIJDEMEERSE WEBKRANT
L.J.B.I. Mafait – Barmentloo
Wijdemeren, vr 25 april 2008

persbericht

Mevrouw L.J.B.I. Mafait - Barmentloo Kortenhoef

Mevrouw L.J.B.I. Mafait - Barmentloo uit Kortenhoef: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Mafait - Barmentloo is vanaf haar jeugd zeer intensief betrokken bij diverse activiteiten van de Gereformeerde Kerk van 's-Graveland, tegenwoordig Protestantse Gemeente 'De Graankorrel' i.o.

Kerk

Sedert 1990 helpt zij in de kerkdiensten om te collecteren. Wanneer er kinderen bij een kerkdienst betrokken zijn, helpt zij graag mee de kerk te versieren en mooie kinderliedjes uit te zoeken. Ook doordeweeks is zij een aantal uren in de kerk aanwezig: eenmaal per drie weken woont zij de vergaderingen bij en tevens is zij aanwezig bij de regionale bijeenkomsten om samen met anderen na te denken over de inzet van de diaconie. Ook het Avondmaal (eenmaal per 2 maanden) wordt door haar verzorgd: zij wijst dan de mensen hun plaatsen in de kerk aan.

Mevrouw Mafait heeft in deze periode meerdere zittingstermijnen deel uitgemaakt van de kerkenraad. Als diaconaal medewerkster bezoekt zij sinds jaar en dag ouderen en brengt jarigen een groet en een bloemetje. Zij bezoekt thuis en in het ziekenhuis zieken en zorgt desnoods voor vervoer. Daarnaast verleent zij nazorg aan mensen van wie de partner is overleden.

Tijdens de feestdagen (Kerst en Pasen) richt mevrouw Mafait zich met name op de kerstattenties voor gemeenteleden, op de extra attenties voor mensen in de zorginstellingen Oudergaard en Brughelen en ook op de kerstpakketten van de gezamenlijke diaconie ë n die bestemd zijn voor mensen in heel Wijdemeren. Zij betrekt hier ook andere memsen in. Tevens maakt zij zelf kerststukjes en met Oud en Nieuw krijgen bewoners die ouder zijn dan 70 jaar een attentie van de kerk. Mevrouw Mafait organiseert dit alles en zij gaat hier ook zelf voor op pad. Tot 2007 verzorgde mevrouw Mafait de voorbereidingen voor zorginstelling Oudergaard zodat de bewoners de kerkdienst kunnen bijwonen.

Ouderen

Vanaf 2004 is mevrouw betrokken bij de door de kerk georganiseerde 'themamiddag en het gezellig samenzijn voor ouderen'. Deze bijeenkomsten worden eenmaal per drie weken georganiseerd in Oudergaard. Als de predikant, die de leiding heeft over het geheel, verhinderd is, neemt mevrouw Mafait de gespreksgroep over. Zij doet dit voortreffelijk.

Tot vorig jaar juli was zij bovendien betrokken bij het organiseren van 'de gezellige uurtjes', een samenzijn met bewoners van Oudergaard op vrijdag- en zaterdagmiddagen.

Meer activiteiten

Nog andere activiteiten van mevrouw Mafait zijn: het inzamelen van gereedschap voor de derde wereld, een jaarlijkse inzamelingsactie voor kleding, kerstmaaltijd voor de ouderensoos, een jaarlijks middaguitje voor de senioren van de kerk, rommelmarkt ten behoeve van het kerkgebouw, tafelkleden maken voor o.a. de liturgietafel. Vanaf 1996 tot heden organiseert mevrouw Mafait het schoonhouden van de kerk door vrijwilligers. Zelf neemt zij daar ook aan deel.

Ook voor mensen buiten de gemeenschap en in eigen familiekring is mevrouw erg actief. Wanneer er ook maar ergens hulp nodig is, dan springt zij in. Men kan altijd op haar hulp rekenen. Mensen als mevrouw Mafait zijn onmisbaar in onze samenleving.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen'.

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
---
editor
Rik Jungmann
overzicht
volgende