WIJDEMEERSE WEBKRANT
A.W.C. Dijs
Wijdemeren, vr 25 april 2008

persbericht

A.W.C. Dijs Nederhorst den Berg

De heer A.W.C. Dijs uit Nederhorst den Berg: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Dijs is een schoolvoorbeeld van iemand die zich op verschillende facetten van het verenigingsleven wil inzetten. Niet aleen binnen een vereniging, maar ook daarbuiten is hij altijd bereid mensen te helpen, hij is iemand met een grote sociale betrokkenheid.

Circus

Hij is mede-eigenaar/directeur van installatiebedrijf Gebroeders Dijs BV, een bedrijf met 15 werknemers. Op 1 april bestond het bedrijf 30 jaar, de heer Dijs oefende op die dag al 40 jaar het vak uit. Toen het bedrijf, 20 jaar geleden, tien jaar bestond, vroeg hij Circus Renz 2 gratis voorstellingen voor bewoners te geven. Onder de zevenduizend bezoekers werd gecollecteerd en 11.000 gulden opgehaald voor het Emma Kinderziekenhuis. Er werd vervoer voor 60 geestelijk gehandicapte kinderen en voor bejaarden uit Loosdrecht geregeld.

Oranjevereniging

Van 1995 tot heden is de heer Dijs betrokken bij de Oranjevereniging Nederhorst den Berg, vanaf 2004 als bestuurslid. Hij is onmisbaar bij de technische realisatie van de diverse festiviteiten en hij stelt de daarvoor benodigde materialen gratis ter beschikking. Hij houdt zich onder andere bezig met het organiseren van een lampionoptocht, de activiteiten rond 30 april, 4 en 5 mei, kermis, bingo's en de kinderoptocht. Zijn werkzaamheden daarvoor zijn divers: hij legt en onderhoudt contacten, organiseert, co ö rdineert, begeleidt en adviseert.

Van 2002 tot heden is de heer Dijs mede-organisator van de St. Nicolaasoptocht in Nederhorst den Berg. Hij heeft er erg veel voor over om dit dorpsfeest in stand te houden. Samen met zijn echtgenote zorgt hij er bijvoorbeeld voor dat alle kinderen in het dorp een versnapering krijgen.

Vanaf 1992 is hij ook bestuurslid van de IJsclub Nederhorst den Berg, sinds 2005 voorzitter. Naast IJsactiviteiten worden er jaarlijks onder zijn leiding diverse andere activiteiten georganiseerd, waaronder de avondvierdaagse, een triathlon en het versieren van de Kerstboom.

Ondernemersvereniging en beheergroep

Van 1997 tot 2002 was hij betrokken bij de Ondernemersvereniging Nederhorst den Berg en vervolgens bij het Ondernemers Collectief Wijdemeren, een federatie van de ondernemersverenigingen van de voormalige gemeenten Loosdrecht, Nederhorst den Berg en 's-Graveland. De federatie is in 2006 omgevormd tot een grote ondernemersvereniging.

Van 2002 is de heer Dijs een van de trekkers van de beheergroep Nieuw Walden, een vertegenwoordiging van ondernemers op het gelijknamige bedrijventerrein. Zij voeren overleg met de gemeente over bijvoorbeeld de openbare ruimte, verkeer en parkeren, groenonderhoud, enz.

Meer activiteiten

Overige activiteiten van de heer Dijs waren onder andere: van 1993 tot 2003 mede-organisator van de Ronde voor Overmeer, van 1993 tot 2003 bestuurslid van de Voetbalvereniging Nederhorst den Berg en mede-organisator van een bedrijvenvoetbaltoernooi waar 20 bedrijven aan meededen, van 1972 tot 1973 diaken van de Gereformeerde Kerk te Loosdrecht en, van 1982 tot 1986, jeugdvoetbaltrainer van de S.V. Loosdrecht.

De heer Dijs is altijd bereid om mensen te helpen, niet alleen binnen een vereniging, maar ook daarbuiten. Hij is iemand met een grote sociale betrokkenheid. Een man van weinig woorden, maar van veel daden.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd'.

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
---
editor
Rik Jungmann
overzicht
volgende