WIJDEMEERSE WEBKRANT
T. van 't Klooster-Boelhouwer
Wijdemeren, vr 25 april 2008

persbericht

Mevrouw T. van 't Klooster-Boelhouwer
Nederhorst den Berg

Mevrouw T. van 't Klooster-Boelhouwer uit Nederhorst den Berg: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Sinds 1992 is mevrouw Van 't Klooster de drijvende kracht achter het Kindervakantiewerk in Nederhorst den Berg. Zij was medeoprichtster, bestuurslid en sinds vele jaren voorzitter van deze organisatie. Bij de organisatie zijn ongeveer 35 vrijwilligers betrokken. Het Kindervakantiewerk in Nederhorst den Berg organiseert in de zomerperiode 14 dagen lang allerlei activiteiten voor kinderen in de leeftijdgroepen 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar, gemiddeld zo'n honderd kinderen per dag. Totaal zijn er al duizenden kinderen naar het Kindervakantiewerk geweest.

Onder haar leiding worden er het hele jaar plannen uitgewerkt om de kinderen een paar onvergetelijke weken te bezorgen. Het evenement is al jaren een groot succes. De voorbereidingen beginnen al in januari. Naast de uren van voorbereiding en nazorg zijn er ook de uren van uitvoering en begeleiding van de vele, veelal jonge vrijwilligers

De vakantie van mevrouw Van 't Klooster wordt altijd aangepast aan de weken die zijn gereserveerd voor het Kindervakantiewerk.

Oranjevereniging Nederhorst den Berg

Sedert 2000 is mevrouw bestuurslid van de Oranjevereniging Nederhorst den berg. Deze Oranjevereniging organiseert evenementen in januari, op Koninginnedag, Dodenherdenking en 5 mei. Daarnaast is er jaarlijks een feestweek rond de 1 e week van mei. Binnen het bestuur heeft zij als taak om alle activiteiten voor de kinderen te regelen.

Mevrouw Van 't Klooster regelt alle zaken voor de jaarlijkse lampionoptocht op 31 januari. De kinderen krijgen na afloop een warme traktatie. Ook zorgt zij voor de aankoop en het afhalen van de lampionnen.

Mevrouw Van 't Klooster treft de voorbereidingen voor de jaarlijkse feestweek, waarin voor jong en oud allerlei festiviteiten worden georganiseerd. De feestweek is van grote betekenis en eigenlijk onmisbaar voor het goede sociale klimaat in Nederhorst den Berg. Tijdens de feestweek worden 2 bingo's georganiseerd, 1 bingo is voor iedereen toegankelijk en de andere bingo is specifiek voor de bewoners van het Verzorgingshuis De Kuijer en ouderen uit het dorp.

Tijdens Koninginnedag is mevrouw Van 't Klooster hoofdzakelijk verantwoordelijk om de evenementen in goede banen te houden: een kinderoptocht, de aubade, de braderie en kinderspelen. Er moet voor al deze activiteiten vooraf veel geregeld worden, zoals:

  • contact met o.a. verkeersleiders en brandweer.
  • zorgen voor juryleden in verband met het jureren van de versierde fietsen en karren.
  • zorgen voor de catering bij de aubade, waaronder Oranjebitter

Tijdens de viering van 4 en 5 mei zorgt mevrouw Van 't Klooster voor de locatie en regelt zij het koffieschenken. Om de 5 jaar worden er extra festiviteiten op 5 mei georganiseerd.

De Spot

Mevrouw Van 't Klooster is reeds vanaf de oprichting betrokken bij De Spot. Centrum De Spot is het in januari 2004 geopende sociaal cultureel centrum van Nederhorst den Berg.

De doelstelling is: het initiëren, aanbieden en ondersteunen van sociale, culturele en historische uitingen. Daarnaast ondersteunt De Spot initiatieven van anderen op cultureel gebied in de vorm van activiteiten, cursussen, workshops, tentoonstellingen enz.

In 2003 hielp zij mee aan de verbouwing van het postkantoor tot cultureel centrum. Vanaf de opening zet zij zich in voor activiteiten ten behoeve van de jeugd en jongeren. Zij helpt als begeleider, fungeert als aanspreekpunt en zij is sleutelhoudster van De Spot.

Vrienden van het Plein

Vanaf 1995 is mevrouw Van 't Klooster betrokken bij de 'Vrienden van het Plein'.

Gedurende de zomer worden er diverse activiteiten georganiseerd voor de inwoners van Nederhorst den Berg. Mevrouw Van 't Klooster draagt aan de Pleinevenementen in de zomer altijd haar steentje bij. Zij neemt diverse programmaonderdelen onder haar hoede zoals:

  • de Kerstzang in de muziektent;
  • lotenverkoop
  • schrijfwedstrijden voor kinderen;
  • zand-volleybaltoernooi.

Op dit moment vinden er zo'n vier evenementen per jaar plaats. De meeste tijd gaat zitten in de voorbereiding, uitvoering en het opruimen na afloop van het evenement.

Overige activiteiten

De overige activiteiten van mevrouw zijn o.a. collecteren voor diverse Stichtingen, zoals Hartstichting, Koningin Wilhelmina Fonds, de lever-darmstichting, Reumafonds en Kinderhulp. Ook de ijsvereniging kan op haar rekenen bij diverse evenementen en werkzaamheden die gedaan moeten worden gedurende het hele jaar.

Mevrouw Van 't Klooster is een grote 'regelaar', maar wel op een zodanige wijze dat de anderen zich hierbij 'gelukkig' voelen. Mevrouw Van 't Klooster heeft het vermogen om op een prettige maar doortastende wijze met verschillende partijen om te gaan en zij draagt de inwoners (klein en groot) uit Nederhorst den Berg een warm hart toe.

Het Kapittel van de Civiele Orden kwalificeert haar als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd'.

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
---
editor
Rik Jungmann
overzicht
volgende