WIJDEMEERSE WEBKRANT
A. de Vries
Wijdemeren, vr 25 april 2008

persbericht

A. de Vries Loosdrecht

De heer A. de Vries uit Loosdrecht: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer De Vries is vanaf 1963 tot op de huidige dag organist van de Vrije Evangelische Gemeente Hilversum. Dit is een zelfstandige christelijke kerk in het Gooi met ruim 400 leden en enkele honderden vrienden. Mensen met verschillende achtergronden en van alle leeftijden vinden er hun thuis. Aan de kerk zijn vier koren verbonden.

Orgelfonds

Reeds 45 jaar begeleidt de heer De Vries de samenzang van de wekelijkse kerkdiensten, waarbij zo'n 200 tot 450 mensen samenkomen. De heer De Vries doet dit werk samen de heer A. Duijf uit Hilversum. Naast het orgelspel tijdens de 'gewone' wekelijkse samenkomsten, speelt de heer De Vries ook wel tijdens trouw- en uitvaartdiensten.

Op dit moment zijn er plannen voor de aanschaf van een nieuw orgel. De heer De Vries heeft het plan geopperd om hiervoor een orgelfonds op te richten: de opbrengst wordt besteed aan het nieuwe orgel.

3xM

Van 1994 tot 2002 was de heer De Vries vrijwilliger bij de Stichting Christelijke Media Projecten 3xM (More Message in the Media). Deze stichting heeft als doel het bevorderen en verkondigen van het Evangelie via christelijke radio- en televisieprogramma's. De heer De Vries speelde een belangrijke rol bij het handmatig - en later ook geautomatiseerd - verwerken van mailings en mutaties in de database en giften van donateurs. De betrokkenheid van de Heer De Vries was hoog; het bestuur hoefde nooit om te kijken naar de volgende mailing die op komst was, want alles werd nauwkeurig bijgehouden en bijgewerkt. Toen het kantoor in 2002 verhuisde naar Amersfoort, heeft de heer De Vries zijn werkzaamheden be ë indigd.

De heer De Vries is een trouw, evenwichtig persoon, die accuraat werkt en belangstellend is naar iedereen. Hij is een plezierig mens om mee te werken en men kan altijd een beroep op hem doen.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen'.

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
---
editor
Rik Jungmann
overzicht
volgende