WIJDEMEERSE WEBKRANT
H. de Kloet
Wijdemeren, vr 25 april 2008

persbericht

H. de Kloet Kortenhoef

De heer H. de Kloet uit Kortenhoef: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer De Kloet (67) is naast zijn ondernemerschap vele jaren vrijwillig actief bij haast alle dorps- en verenigingsactiviteiten in Kortenhoef. Ook met zijn bedrijf staat hij altijd belangeloos klaar, zowel in materiële zin als in fysieke zin. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan.

IJsclub Ons Genoegen

Al ruim 37 jaar is de heer De Kloet secretaris van de regionaal en nationaal bekende IJsclub Ons Genoegen. Naast de gebruikelijke bestuursvergaderingen en follow-up werkt hij bij ijs fulltime aan de organisatie van de schaatswedstrijden. Ook verricht hij onderhoud aan het clubgebouw en het verzorgt hij de algemene ledenvergadering.

Gondelvaart Kortenhoef

De heer De Kloet is sinds 1984 bestuurslid en vrijwilliger bij de jaarlijkse Gondelvaart in Kortenhoef. Hij is bij alle vergaderingen, werft sponsors en int gelden. Ook bij de technische kant van het evenement neemt hij het voortouw. Samen met anderen bouwt hij de evenemententent op en zorgt hij voor alle benodigdheden voor de boten en het vaarparcours. Meneer De Kloet stelt altijd materiaal ter beschikking en biedt graag de helpende hand. Ook als de deadline in zicht is, komt het dankzij hem toch altijd voor elkaar.

Stichting Behoud Leefbaarheid Oud Kortenhoef

Stichting Behoud Leefbaarheid Oud Kortenhoef beheert en onderhoudt De Oude school in Kortenhoef. De heer De Kloet is al meer dan 25 jaar vrijwilliger bij de stichting en sinds 2006 zit hij in het bestuur. In de Oude school worden vele cursussen en activiteiten georganiseerd, zoals diverse tentoonstellingen en het dauwtrappen met Hemelvaart. De heer De Kloet ondersteunt al deze activiteiten in praktische zin. Ook zorgt hij voor onderhoud aan de Oude school. De Club van honderd is een Stichting die fondsen werft voor de instandhouding van de Oude school. Meneer de Kloet is medeoprichter en was van 1990 tot 2004 bestuurslid.

Kaartclub "Kraai is troef"

Sinds 1992 is De Kloet voorzitter van kaartclub "Kraai is troef". Elke maand komen zo'n 40 personen van de kaartclub bijeen. De heer De Kloet zorgt o.a. voor de prijzen van die kaartavonden.

De heer De Kloet is een voorbeeld voor de maatschappij. Zijn inbreng en enthousiasme is een stimulans voor de nieuwe generatie die op vrijwillige basis gevraagd wordt om wat voor hun dorp te doen.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als "iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd".

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
---
editor
Rik Jungmann
overzicht
volgende