WIJDEMEERSE WEBKRANT
C. de Haan
Wijdemeren, vr 25 april 2008

persbericht

C. de Haan Kortenhoef

De heer C. de Haan uit Kortenhoef: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer C. de Haan (64) heeft zich, naast zijn drukke fulltime baan, altijd ingezet voor de Kortenhoefse en 's-Gravelandse samenleving. Zijn inspanningen gaan ver boven de verwachtingen die je aan een gemiddelde vrijwilliger mag stellen.

Jeugdwerk

Tien jaar lang (1971 - 1981) was de heer de Haan lid van de Kerkenraad van de Hervormde Kerk in Kortenhoef. Als jeugdouderling verrichte hij zijn kerkelijk werk vol overgave. Vanuit die hoedanigheid startte hij in 1972 met het jeugdwerk bij de zeer bekende jeugdsoos Pluto in 's-Graveland. Hier werden iedere week voor de jeugd geweldige feesten georganiseerd, die altijd veel bezoekers trokken. Als penningmeester regelde de heer De Haan alle financiële zaken en zorgde er mede voor dat iedereen een geweldige tijd had.

Muziek centraal

Al 25 jaar staat de muziek in het leven van meneer de Haan centraal en speelt hij de bariton bij muziekvereniging BMOL. Ook heeft hij gedurende negen jaar de functie van secretaris bekleed. Toen eind jaren negentig de vereniging werd uitgebreid met een groot gemengd koor moest zij voor de voorjaarsuitvoering uitwijken naar een grote locatie, sporthal De Fuik. Onder leiding van meneer de Haan kwam dit helemaal goed. Als sturend lid van de uitvoeringscommissie heeft hij er, met name op logistiek gebied, voor gezorgd dat de sporthal omgetoverd werd tot een waar muziekpaleis. Opvolgers hebben nog steeds profijt van zijn opzet.

Samenwerken met Amicitia

In 1983 besloten muziekverenigingen Amicitia (Kortenhoef) en BMOl ('s-Graveland) samen een verenigingsgebouw te betrekken. Sinds dat moment is meneer de Haan lid van het stichtingsbestuur Verenigingsgebouw Amicitia BMOL, de stichting die verenigingsgebouw 't Akkoord beheert. Eerst als secretaris, later als penningmeester. Naast de bestuursactiviteiten, verrichtte de heer De Haan ook klein onderhoud aan het gebouw en organiseerde hij de bar(werkzaamheden). Hierbij mag niet onvermeld blijven dat in die tijd samenwerking tussen de 's-Gravelandse harmonie en de Kortenhoefse fanfare niet bepaald zonder discussie was. Mede door de enorme inzet van de heer De Haan werd het succesvol.

Een nieuw verenigingsgebouw

Medio 1997 werd duidelijk dat het verenigingsgebouw vervangen moest worden. Het werd een lang traject, mede door de samenvoeging/oprichting van de gemeente Wijdemeren. Gedurende deze jaren heeft de heeft meneer De Haan geknokt voor een nieuw gebouw. Hij maakte tekeningen en ontwerpen, voerde overleg met politieke partijen, wethouders, ambtenaren en aannemers.

Ondanks dat diverse plannen in de prullenbak belandden, gaf de hij de moed niet op. Gedurende de bouw heeft hij toegezien op de uitvoering, overlegd met uitvoerders en het financiële plaatje voor aankleding van het gebouw rondgemaakt. Na de oplevering was hij non stop aan het werk in het gebouw, zodat de ruim 250 leden van Amicitia en BMOL zo snel mogelijk hun gebouw in gebruik konden nemen. Zonder zijn inzet, enthousiasme en motivatie was de officiële opening op 15 september 2007 niet mogelijk geweest.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als "iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd".

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
---
editor
Rik Jungmann
overzicht
volgende