WIJDEMEERSE WEBKRANT
C.W. de Bruin
Wijdemeren, vr 25 april 2008

persbericht

Mevrouw C.W. de Bruin Kortenhoef

Mevrouw C.W. de Bruin uit Kortenhoef: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw C.W. Bruijn (58) is een sociaal bewogen persoon die breed in de maatschappij staat. Zij kent geen hokjesgeest; waar zij hulp kan aanbieden, doet zij dat, of het nu in Loosdrecht, 's-Graveland of Ankeveen is.

Eerste brandweervrouw 's-Graveland

Mevrouw Bruijn was in 1989 in 's-Graveland de eerste vrijwillige brandweervrouw. Zij had een leidinggevende functie als onderbrandmeester: bevelvoerder over een ploeg mensen. Daarnaast deze functie heeft zij een aantal jaren het secretariaat voor de personeelsvereniging van de vrijwillige brandweer verzorgd. Na 17 jaar nam mevrouw Bruijn in 2006 vanwege haar leeftijd afscheid van de vrijwillige brandweer. Toch ligt haar hart nog steeds bij de brandweer. Tot op de dag van vandaag studeert ze om als centralist 'bij' te blijven.

Begeleiden collectanten Rode Kruis

Gedurende 7 jaar heeft mevrouw Bruijn als Hoofd distributie van het Rode Kruis collectanten begeleid. Niet alleen het uitzetten van de collectebussen vraagt de nodige voorbereidingstijd, ook de administratie eromheen zoals het verzorgen van de legitimatiebewijzen. Daarnaast heeft zij zich sterk gemaakt om mensen te zoeken die bereid zijn om te collecteren.

Stichting Festiviteiten 's-Graveland

Sinds 2003 is mevrouw Bruijn secretaris van de Stichting Festiviteiten 's-Graveland (S.F.G.) Deze stichting organiseert jaarlijks aan het Noordereinde een populair feestweekend met vele nationale artiesten en een veemarkt/braderie. Een ander groots evenement is de jaarlijkse rijtuigendag in Kortenhoef. Mevrouw Bruijn draagt zorg voor de veiligheidseisen die door de overheid zijn gesteld. Naast haar 'normale' werkzaamheden als secretaris, coördineert zij de afspraken zij met diverse instanties als politie, brandweer, ambulancediensten, Natuurmonumenten en Connexion. Mede dankzij de enorme inzet van mevrouw Bruijn heeft de Stichting Festiviteiten 's-Graveland vorig jaar haar 25-jarig jubileum groots kunnen vieren.

40 jaar in overheidsdienst

Mevrouw Bruijn werkt al haar hele leven in de zorgsector. Momenteel als actief fulltime verpleegkundig centralist. In 2006 was zij 40 jaar in overheidsdienst.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als "iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd".

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
---
editor
Rik Jungmann
overzicht
volgende