WIJDEMEERSE WEBKRANT
D. Buitenhuis
Wijdemeren, vr 25 april 2008

persbericht

D. Buitenhuis 's-Graveland

De heer D. Buitenhuis uit 's-Graveland: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer D. Buitenhuis (75) is vanaf zijn 17 de jaar een actief verenigingsman. Hij heeft voor de gemeente Wijdemeren veel toegevoegde waarde. Hij maakte onder andere deel uit van de namencommissie 'Samenvoeging van de 3 gemeenten' en is dan ook medebedenker van de naam Wijdemeren.

Historische Kring

Vanaf 1992 is hij lid, plaatsvervangend secretaris en redactielid van de Wijdemeerse Historische Kring 'In de Gloriosa'. In die hoedanigheid heeft hij 98 historische publicaties in het 4 maal per jaar verschijnende periodiek van de Historische Kring op zijn naam staan. Tevens was hij betrokken bij de totstandkoming van het boek 'in het geheugen gegrift', dat iedere bewoner van Wijdemeren ontving ter gelegenheid van de gemeentelijke herindeling in 2002. Momenteel is hij hoofdredacteur van de jubileumuitgave van het periodiek ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de kring.

Vogels

Vanaf 1957 tot heden is de heer Buitenhuis 'ringer' van vogels. Hij geeft het ringen van vogels en de daarbij behorende gegevens door aan het vogelstation in Heteren. Diverse vogelverenigingen maken gebruik van zijn brede kennis. Het ringen van vogels was belangrijk voor het beschermen van de trekroutes van vogels. Tegenwoordig is het ook van belang voor de bestrijding van vogelgriep.

Van 1962 tot 1969 ontplooide hij diverse activiteiten op het eiland Vlieland. Hij was ondermeer oprichter en voorzitter van het bestuur van de postduivenvereniging Stormvogels, bestuurslid van de Stichting Bejaardenzorg Vlieland en van de Stichting Recreatiebelangen Vlieland en hoofdredacteur van het tijdschrift Vlieland.

Vanaf 1999 is de heer Buitenhuis ook nog actief als secretaris en penningmeester van de Duivenclub 'De Plassenjagers', in welke rol hij een belangrijk aandeel had in de totstankoming van het nieuwe clubgebouw van de vereniging. Ten slotte is hij, ook vanaf 1999, bestuurslid van de Kortenhoefse Konijnenfok Vereniging. Hij notuleert de vergaderingen en hij ondersteunt het secretariaat van de vereniging.

De heer Buitenhuis is een innemende en warme persoonlijkheid; diplomatiek, deskundig, rustig en met de nodige humor. Hij heeft grote verdienste op het gebied van het vrijwilligerswerk.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen gestimuleerd'.

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
---
editor
Rik Jungmann
overzicht
volgende