WIJDEMEERSE WEBKRANT
Debat over Ter Sype in Hsum
Hilversum, za 19 april 2008

Op 24 april wordt in Museum Hilversum een debat georganiseerd over nieuwbouw op Ter Sype, de draaiing van de baan en geluid in Hilversum Zuid.

Op de website van GroenLinks Hilversum staat een pleidooi voor het vliegveld en het behoud van de grasbaan. Het argument? Er beleven zoveel mensen vliegplezier aan het vliegveld. Wij hadden nooit verwacht dat uitgerekend GroenLinks het vliegen met kleine vliegtuigen zo zou promoten. Toch eens aan onze fractievoorzitter van GL, Hilbrand Korver, vragen.

(Er staat ook een postertje op de site. Voor de volledigheid hebben wij er maar één aan toegevoegd, die ook door GL Hilversum bepleit wordt, al zegt men dat er niet bij. red. WWK)

Dossier Ter Sype / Vliegveld

ingezonden bericht

SPOEDDEBAT 24 APRIL 2008

De contouren van Vliegveld Hilversum.

Al 20 jaar bestaan er bouwplannen rond Vliegveld Hilversum. Sinds maart jl. lijkt het erop dat het ook daadwerkelijk mogelijk is. Dat heeft te maken met nieuw beleid rond geluidscontouren, nieuwe geluidsnormen en nieuwe bestuurlijke verhoudingen. Toch staan de woningen er nog lang niet, want met het verleggen van de geluidscontouren hebben vele nieuwe (tegen)partijen zich gemeld in de
discussie, waaronder de gemeente De Bilt, de gemeente Utrecht en de provincie Utrecht. En: wat betekenen de nieuwe plannen voor Hilversum? Debat met o.a. Albert Moens (gedeputeerde Noord-Holland), Ton Roerig (wethouder Hilversum), Jos Kloppenborg (Statenlid Provincie Utrecht) en Nelleke Schenkkan (wethouder Wijdemeren).

Plaats: Museum Hilversum, Kerkbrink, Hilversum
Aanvang 20.00 uur, entree gratis.

Wim van Oudheusden
Loosdrecht

bron
WWK /
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht / Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
11 gr.
windkr. 4