WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter werd Misselijk
Kortenhoef, za 19 april 2008

Putter luisterde naar de gemeenteraad en verviel in droefenis. Misselijkmakende droefenis over het politieke drama dat zich rond de SV afspeelde.

Dossier SV 's-Graveland

ingezonden bericht

Misselijk

Hoe misselijkmakend kan lokale politiek zijn. Hoe machteloos kun je je voelen als zogenaamde vertegenwoordigers van je dorp de belangen van honderden mensen ondergeschikt maken aan hun steun aan een falende wethouder. En daarbij ieder dissident geluid in de kiem smoren. Wat overigens ook veel wil zeggen over die dissidente geluidenmakers, die als politieke angsthazen weer netjes binnen de omheining van hun bevelvoerders terugkropen.

O, wat waren ze flink in de krant! En o, wat een prachtige verhalen vertelden ze voorafgaand aan de raadsvergadering. "We gaan niet eerder naar huis, voordat er een positief besluit is genomen", riep Theo Reyn van het CDA uit volle borst. Maar fractieleidster Betske van Henten ging op haar strepen staan en verbood hem het woord te voeren. Dus hield deze briljante grootspreker zijn mond, trok volgens sommige raadswatchers wit weg, maar daar kopen we dus niets voor.

En dan Ben Steenvoorden van de Partij van de Arbeid, met een groot hart voor de SV 's-Graveland. Het leek er aanvankelijk op dat hij een vuist zou maken, hij kwalificeerde de wethouder buiten de raadszaal als een grote leugenaar en weet net als ieder weldenkend mens dat leugen en bedrog tegenwoordig blijkbaar onderdeel van de wethouders portefeuille zijn. Maar ook Ben ging op een onbegrijpelijke manier de mist in. Daar was te danken aan Kees Bosdijk , de grootinquisiteur uit Nederhorst den Berg, die hem als een slaafse ordonnans van de coalitie het zwijgen oplegde.

Waarom, zo vraag je je af, laten mensen als Theo en Ben zich ringeloren door fractievoorzitters, die zo ingebakken zitten in het bestuursinstituut dat ze het zicht op de samenleving zijn verloren. Hun eigen samenleving, waar de mensen wonen die op ze hebben gestemd en die verwachten dat ze zich als normale mensen gedragen en zich niet krampachtig vereenzelvigen met een college dat zichzelf al lang buiten de werkelijkheid heeft geplaatst.

Alle commentaren, alle mensen in het dorp op een enkele VVD-malloot na zijn er nu wel achter dat wethouder Wim Lorjé alle krediet heeft verspeeld. Wie zo omgaat met al die vrijwilligers en al die honderden kinderen die de dupe zijn van zijn idee-fixe, moet snel uit beeld.

Ja, zo misselijkmakend kan lokale politiek zijn.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
11 gr.
windkr. 4