WIJDEMEERSE WEBKRANT
GL Hsum tegen Ter Sype
Wijdemeren, wo 2 april 2008

In de Gooi en Eemlander van gisteren stond een artikel van Eddie de Paepe over vliegveld Hilversum en nieuwbouw op Ter Sype.

Het artikel sprak in de inleiding van een toename van geluidsoverlast, verkeershinder, onveiligheid en negatieve effecten voor gezondheid en milieu voor bewoners van Hilversum Zuid als de startbaan van vliegveld Hilversum gedraaid en verhard wordt.

GroenLinks is tegen

GroenLinks in Hilversum was de organisator van een avond over (tegen?) het vliegveld. De zaal was goed gevuld met honderdvijftig belangstellenden. Sjors Wolf, oud-wethouder van milieu in Hilversum, voorspelde meer en zwaardere vliegtuigen en een vergroting van het vliegveld. Van een recent rapport van de Grontmij liet hij weinig heel. Suggestief en gegoochel met cijfers was zijn kwalificatie. De milieulobby roerde zich ook. Jos Oude Elferink van de Milieufederatie Noord-Holland verklaarde, mede namens het Goois Natuurreservaat en Naturmonumenten, dat men zich teweer zal stellen tegen het draaien en verharden van de startbaan.

Het gaat over een woonwijk!

Maarten Driessen, de voorzitter van vliegveld Hilversum, verwees veel van de kritiek en de zorgen naar de prullenbak. Het vliegveld wordt niet uitgebreid. Er komen niet meer vliegtuigen. Het GroenLinks pamflet bevat zeventien onjuistheden en aparte leugens volgens hem. Hij wees erop dat de discussie niet moet gaan over het vliegveld, maar over een woonwijk. En ja, er zal wat meer geluid in Hilversum Zuid klinken.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
11 gr.
windkr. 3