WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nesciolezing: H. Woudenberg
Kortenhoef, wo 2 april 2008

Op zondag 20 april komt acteur Helmert Woudenberg naar Kortenhoef voor de Nesciolezing over zijn boek en voor het koffieconcert.

persbericht

Zondag 20 april Nesciolezing annex koffieconcert
Oude kerkje aan de Dijk in Kortenhoef
Oecumenische Streekgemeente

Lezing door: Helmert Woudenberg over zijn boek:

“Vuur, Water, Lucht en Aarde, een handleiding voor acteren”

Helmert Woudenberg ( 15-2-1945) is acteur, regisseur en toneelschrijver. Hij deed in 1968 eindexamen aan de Amsterdamse toneelschool en was in 1969 één van de oprichters van het theatercollectief Het Werktheater. Hij werkte voor Centrum en was enige jaren samen met Gees Linnebank artistiek leider van Toneelgroep Theater. Sindsdien maakt hij vooral solovoorstellingen, waaronder over het leven van Jezus Christus en Pim Fortuyn.

Ook speelde hij veel filmrollen. Over zijn methode van improviserend toneelspelen schreef hij het boek “Vuur, Water, Lucht & Aarde, een handleiding voor acteren” . Na afloop van de lezing bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan een korte workshop.

Voor het concert rond deze lezing staat het Amstel Ensemble, bestaande uit Kana Yamaguchi,vleugel en Lyda van Tol, sopraan, garant.

Het Amstel Ensemble werd in 1996 opgericht en beschikt over een repertoire rond diverse thema’s, van “De Idols van Schubert” tot “Sense en Sensebility”.
Kana Yamaguchi studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en behaalde haar diploma’s Uitvoerend musicus en Kamermuziek aan het Utrechts Conservatorium .Zij volgde masterclasses door heel Europa. Zij treedt op met verschillende andere musici.

Lyda van Tol startte met een pianostudie en als tweede hoofdvak zang bij Cora Cannemeijer. Zij volgde diverse masterclasses en maakte via de hedendaagse muziek een geleidelijke overstap naar de Barok. De ervaring met deze muziekstijl voegde een nieuwe klankkleur toe aan haar stem.

Kana en Lyda spelen en zingen voor de lezing:
G.Pergolesi (1710-1736) “Se tu m’ami, se sospiri”
G. Caccini (1546-1618) “Amarilli, mia bella”
F. Durante (1684-1755) “Danza, danza fanciulla gentile”
A. Vivaldi (1678-1741) “Sposa son disprezzata “ en “Aria del Vagante”

en na de lezing:
H. Duparc (1848-1933 ) “Au pays ou se fait la guerre”
G. Fauré (1845-1925) “Après un rêve” en “Clair de lune”
C.Saint-Saens (1835-1921) “Chanson triste”
G.Fauré “Le papillon et la fleur”

Aanvang : 11.00 uur
Entree : € 5,00 kinderen : gratis
Waar : Oude Kerkje
Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef.
www.osg-kortenhoef.nl

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
11 gr.
windkr. 3