WIJDEMEERSE WEBKRANT
DB: Never a dull Moment
Kortenhoef, za 29 september 2007

De Godfather van Dorpsbelangen blikt terug op de vijfentwintigste verjaardag van zijn politieke petekind. Een roerig leven met ups en downs. Never a dull moment.


Mister Dorpsbelangen, Putter.

Ook de WWK feliciteert DB (voor het gemak noemen wij de club toch maar even bij de oernaam) heel hartelijk met het vijfentwintig jarig bestaan. Op 15 maart 2005 werd Co de Kloet erelid van DB. In het bericht over die gebeurtenis kunt u lezen over de roerige geschiedenis van DB en kunt u luisteren naar de wereldhit "Hanja" uit 1990, gezongen door de wethouders Co de Kloet en Gerard Torsing.

ingezonden bericht

Vijfentwintig Jaar

Vijf en twintig jaar Dorpsbelangen en nog steeds in liefde bloeiende! Wie had dat voor mogelijk gehouden in 1982 toen een beperkte, maar standvastige groep burgers besloot tot de oprichting van een lokale partij.

Onvrede met het gesloten wereldje van bestuurders en ambtenaren, gebrek aan openbaarheid van besluitvorming, het was kortom tijd voor het openen van deuren die tot dan voor gewone mensen gesloten bleven. De ontvangst van Dorpsbelangen was opzienbarend positief en de trouw van de kiezers boezemt tot aan de dag van vandaag ontzag in.

In de laatste verkiezing van zelfstandig 's-Graveland bleek Dorpsbelangen tot de grootste partij gegroeid te zijn en dat kunststukje herhaalde zich in Wijdemeren ten minste als je alle Dorpsbelangen stemmen bij elkaar telt en waarom zou je dat niet doen. Lokaal is lokaal, zo is het toch.

Vijf en twintig jaar wisselend in het dagelijks bestuur en in de oppositie, dat wijst op een geprofileerde manier van optreden. Collega's in het politieke circuit waren nogal eens jaloers, of getergd en ondernamen zo nu en dan pogingen Dorpsbelangen dwars te zitten, het succes te bagatelliseren, de duidelijk bepalende invloed te ontkennen. Soms lukte dat zoals het heden ten dage lukt Dorpsbelangen in de gemeenteraad naar de kant te drukken en in een gezamenlijke krachtsinspanning van de anderen, onder de bezielende leiding van het CDA ook aan de kant te houden. 't Is tijdelijk, zeg ik dan altijd maar, het is nu eenmaal het lot van een club die er over de kwaliteit van het bestuur en het belang van de mensen andere ideeën op na houdt.

Het jubileum is niet ongemerkt voorbij gegaan. De vaste kern met aanhang vierde een bescheiden feestje in Dirks sportcafé waar we nog een paar heldendaden de revue lieten passeren en de plaatselijke pers als ook de Gooi-en Eemlander vonden het feit belangrijk genoeg om er aandacht aan te besteden. Dat heeft ons veel voldoening geschonken.

Het zal niemand verwonderen dat we na deze mijlpaal met volle kracht verder gaan. Onze stem zal klinken overal waar dat nodig is, met een zwaar accent op de gemeenteraad. Daar immers vallen beslissingen die de inwoners van Wijdemeren direct raken. We leven momenteel in een nogal zwakke bestuurlijke periode als u begrijpt wat ik bedoel. Voor Dorpsbelangen een vruchtbare bodem om weer eens ouderwets te scoren.

We gaan zonder enige twijfel boeiende tijden tegemoet.

Putter

Kanttekening

In de Gooi- en Eemlander van eergisteren stond een uitgebreid artikel over DB met o.a. een foto gemaakt door Douwe van Essen voor de WWK. In dat artikel werd zuinigjes gesproken over Putter die publiceert op "de plaatselijke nieuwssite". Door "het regionale dagblad" werd natuurlijk De Wijdemeerse Webkrant bedoeld. Het is vaak moeilijk voor "het regionale dagblad" om het beestje WWK bij de naam te noemen lijkt het. red.

bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. Bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
14 gr.
windkr. 2