WIJDEMEERSE WEBKRANT
Slachting kippen door Vos
Ankeveen, zo 23 september 2007

Als u kippen houdt, dan is het opletten geblazen. In Ankeveen doodde een vos veertien kippen en hanen en ploegde de hele tuin om.

ingezonden bericht

Veertien kippen en hanen door vos gedood

Tijdens de vakantie, in augustus, zijn 's nachts twaalf kippen en twee hanen gedood door een vos.

De geslachte beestjes waren of meegenomen, of half opgegeten, maar ook her en der in de tuin verstopt in door de vos gegraven diepe kuilen tussen de planten.

Planten en zelfs struiken lagen kapot en losgewoeld door de tuin verspreid. Een vos haalt later immers z'n roofbuit weer op. Het was een ravage. De krielkippen waren van het ras Orpington in de kleuren blauw en buff.

Eén kip zat op eieren in een broedhok, hier kon de vos niet bijkomen. Geen van de eieren is uitgekomen, of dit met de zaak te maken heeft, is onduidelijk. Gewoonlijk gingen 's avonds altijd de luikjes dicht voor de in/uitgangen van de nachthokken, dit om 's ochtends het hanengekraai te beperken.

Anderen verzorgden tijdens de vakantie het pluimvee en gingen hiervoor niet nog eens 's nachts én 's morgensvroeg naar de Cannenburgerweg. Dit was kennelijk de kans voor de vos om eindelijk deze kippen te roven.

Het is opvallend dat de vos zich steeds verder begeeft, nu zelfs in de woongebieden.

Margo Schoote
Ankeveen  

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2