WIJDEMEERSE WEBKRANT
Afscheid van een Jonge Hond
Wijdemeren, wo 12 september 2007

Vanmiddag werd afscheid genomen van raadsgriffier Baerte de Brey. Een jonge hond die soms de vaasjes van de tafel kwispelde.


Baerte de Brey tijdens zijn afscheidsspeech, tot dochterlief
de microfoon greep en er ruw een eind aan maakte.

Om vier uur had zich een flinke groep mensen verzameld in de raadszaal om afscheid te nemen van Baerte de Brey. Het feestvarken liet echter weten dat hij vast zat in de file die veroorzaakt was door een ongeval met een vrachtwagen. Zelfs bij zijn afscheid deed hij nog wat stof opwaaien.

Nadat hij met vrouw en kinderen was aangekomen, richtten achtereenvolgens burgemeester Don Bijl, fractievoorzitter Betske van Henten (CDA) en de Heer van den Hoek namens de rekenkamer het woord tot hem.

Huisje, boompje, beestje

Burgemeester Bijl zei dat het geen verrassing was dat De Brey de gemeente verliet. "Wij namen een jonge hond aan en wisten dat die op zeker moment zijn vleugels verder zou uitslaan." Hij zag met tevredenheid terug op de verbeteringen die in het raadswerk gerealiseerd zijn, mede door toedoen van Baerte de Brey.

Betske van Henten sprak namens de gemeenteraad lovende woorden aan het adres van De Brey, al kon zij de inhoud van het interview in de Gooi- en Eemlander van vier september jongstleden minder waarderen. Uit het feit dat de Brey op zoek is naar een huis met een tuin in een bosrijke omgeving en het feit dat De Brey sinds kort de trotse vader is van zijn tweede kind leidde zij af dat het toch wel erg "huisje boompje beestje wordt", dat de jonge hond zijn wilde haren aan het kwijtraken is en al aardig burgerlijk wordt

De Heer van den Hoek verklaarde veel geleerd te hebben van de voormalig secretaris van de rekenkamer van Leiden, de functie die De Brey eerder vervulde. "In ons midden degene met de meeste ervaring in rekenkamerwerk."


Betske van Henten (CDA) biedt namens de raad
een digitale fotolijst aan met foto's van Baerte de Brey.
V.l.n.r. Betkse van Henten, de echtgenote van Baerte en Baerte de Brey.

Ooops. Vaasje van tafel gekwispeld

In zijn antwoord gaf Baerte de Brey ruiterlijk toe dat hij misschien wat te ver was gegaan in het interview, zeker als hij daar iemand mee gekwetst had. "Maar u weet, ik ben een jonge hond en die maken soms ongelukjes. Zij kwispelen een vaasje van tafel." Hij sprak met waardering over allen in en buiten het gemeentehuis waarmee hij te maken had gehad. Ook de burgers die de moeite namen om hun hartekreten in de raad te uiten. Een speciaal woord van dank wijdde hij aan de bodes die altijd op tijd al het kopiëerwerk klaar hadden. En aan secretaresse en notuliste Ria Evenhuis, die "zingend en fluitend" het gemeentehuis betrad en na een lange en afmattende vergadering weer "zingend en fluitend" naar huis ging.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 2