WIJDEMEERSE WEBKRANT
Goede week voor Darters
Kortenhoef, zo 25 november 2007

De darters van het Wapen van Kortenhoef kunnen terugblikken op een succesvolle week.

ingezonden bericht

SUCCESVOLLE WEEK VOOR DE DARTERS UIT KORTENHOEF

Het eerste wist woensdag uit met 5-4 te winnen van Cobus5 die achter WVK op de tweede plaats stond.

Roel gooide scores van 100 en 140 maar verloor toch met 2-0. Ron zette dit recht, hij won eveneens via 140 met 2-0. Herman wist met 2-1 nipt te winnen, zijn dubbel liep iets beter dan die van de tegenstander. Marcel verloor met 2-1, mede door wisselvallig spel en problemen met de dubbel. Bij de koppels waren Ron en Herman kansloos het werd 2-0 voor de tegenstander. Maar in de derde koppels trokken zij dit recht, mede door een 100 finish van Herman. Roel en Marcel verloren de tweede koppels met 2-0 omdat de dubbel problemen opleverde. Bij de 4e koppel wonnen ze dankzij een 106 finish van Roel met 2-1, daarna sleepten de mannen via de bierronde de winst en een gratis drankje van de tegenstander in de wacht. 5-4 voor WVK 1.

Het tweede team kreeg de Havanna Bitches uit Amersfoort op bezoek. Berrie verloor met 2-0, hij stond steeds rond de 200 punten voor maar kreeg die dubbels er maar niet in. Kevin, die nu de bijnaam Kevlar heeft gekregen zette dat weer recht via scores van 125 en 140. Dennis die weer op de 19 mikte gooide 2x 117 en won ook met 2-0. Menno gooide vaak de 100 en won daardoor ook makkelijk met 2-0. Kevin en Dennis wonnen de eerste en de derde koppels, zij gooiden steeds net even boven of onder de 100. Berrie en Menno gooiden ook goede partijen bij de koppels. Zo stond het 7-1, helaas ging de bierronde naar de tegenstander zodat de 7-2 eindstand toch nog een mooie overwinning was, maar er had meer ingezeten.

WVK3 moest woensdag uit tegen Qmark. Ze begonnen moeizaam, André, die regelmatig 100 gooide verloor met 2-1, Ronald bleef verre van zijn niveau en verloor met 2-0 en ook René gooide matig ondanks een 120 score. Hij verloor eveneens met 2-0. Jeroen gooide ook al niet best, hij kwam niet boven de 100, maar door de derde leg met een finish van 63 te komen won hij met 2-1.

Met een 3-1 achterstand werden de koppels begonnen en die stand voorspelde niet veel goeds. Maar het geluk was nu opeens op de hand van WVK, André en Ronald wonnen de eerste en de 4e koppels, terwijl Jeroen en Rene de tweede en de derde koppels naar zich toetrokken. Toen leek er iets geknakt bij de opponent waardoor deze ook nog de bierronde verloren en de WVK-ers met een 6-3 zege huiswaarts keerden.

Aankondiging

1 december is weer het gemixt koppeltoernooi, dus een vrouw en een man samen vormen 1 team. De sponsor stelt leuke geldprijzen beschikbaar. 9 december is er de maandelijkse open kampioenschap. Vorige maand werd dit gewonnen door Marcel Beek die in een spannende finale Ron Smit versloeg. Berrie werd derde. Ook hier zijn leuke prijzen te winnen, per toernooi stelt de sponsor 200 euro beschikbaar, terwijl ook het inschrijfgeld a.d. €7.50 in zijn geheel in de prijzenpot gaat. De moeite waard dus. Daar de afgelopen weken veel arbeid is verricht om de dartbanen zo goed mogelijk te krijgen, door o.a. nieuwe verlichting op te hangen heeft WVK nu zo ongeveer de mooiste dartbaan in de verre omtrek, komt dat eens rustig bekijken.

Tot ziens in het Wapen van Kortenhoef.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en buien
6 gr.
windkr. 6