WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gezien, gehoord, gelachen
Kortenhoef, zo 25 november 2007

Corrie Haselager doet verslag van de voorstelling van DSO. Zij genoot van de klucht en van Joop Glijn, samen met duizend anderen.

ingezonden bericht

Gezien en gehoord en.., gelachen

Afgelopen week was het in Dorpshuis `De Dobber`de hele week volle bak. Bijna 1000 ! mensen hebben kunnen genieten van de klucht van de eeuw `De tante van Charlie` uitgevoerd door de leden van DSO.

En genieten was het. Wat een geweldig leuk stuk en alle mensen hebben genoten. Het is bijzonder knap dat je al deze mensen een echt avondje plezier hebt kunt voorschotelen.

Joop Glijn speelde zijn rol fantastisch. Als butler van Rogier van Aerdenhout wordt hij overgehaald om zich als de tante van Charlie uit te geven. Dit gaf natuurlijk hilarische gebeurtenissen. Jurk aan, jurk uit, pruik op, pruik af, fruithoed op etc. etc. Joop speelde zijn rol geweldig. Ik heb enorm veel waardering voor deze man en wat een benen!

Dit alles kun je niet zomaar op de planken zetten. Vele maanden van voorbereiding en oefenen gaan hieraan vooraf. Ook moest Joop aan zijn conditie werken. Elke dag weer in je rol kruipen en perfectioneren wat ook belangrijk is, kritisch naar jezelf durven kijken. Anders kun je zo´n stuk echt niet spelen.

Maar het is meer dan gelukt. Een genot om naar te kijken, leuk en not to much . Zelfs op de achterste rij kun je zijn mimiek zien en die is leuk! Een prachtige hoofdrol waarmee ik Joop van harte wil feliciteren. Herman Stuijver als regisseur heeft een mooi stukje werk afgeleverd. Je moet de cast toch maar in het gareel houden.Dat lijkt mij best moeilijk. Jan Hafkamp, Arjan Boxelaar en Lily Mol staan altijd wel goed in hun rol en zijn zeer ervaren toneelspelers. Ook altijd een genot om naar te kijken.

Ik denk dat ik namens alle bezoekers DSO mag bedanken voor deze fijne avond uit.

Corrie Haselager

bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en buien
6 gr.
windkr. 6