WIJDEMEERSE WEBKRANT
Trouwlocaties
Wijdemeren, wo 21 november 2007

De commissie kreeg gisteren een nieuw voorstel voorgelegd over trouwlocaties in Wijdemeren. Het werd zonder veel discussie aangenomen.

Twee insprekers hadden zich gemeld voor dit onderwerp. Ds. Bouter uit Loosdrecht en Sjors Chamboné die paryboten verhuurt en graag bruiloften op zijn schepen wil houden.

Chamboné was gekomen om eventuele geruchten over de veiligheid en kwaliteit van zijn schepen te ontzenuwen. De boten zijn compleet gecertificeerd. Ds. Bouter was niet blij met het voorstel om overal te kunen trouwen. Hij zag dit als een stap in de richting van het indivdiualisme, dat volgens hem op zijn retour is. Een huwelijk is een bouwsteen van de samenleving en is dus geen privézaak. Het moet ingebed zijn in de gemeenschap, aldus Bouter.

De meeste fracties waren blij met het voorstel waarin wordt voorzien in vaste huwelijkslocaties, waaronder de Willibrordkerk in Nederhorst den Berg. Daarnaast incidentele locaties die aangevraagd kunnen worden. Twee fracties zijn verdeeld over het voorstel. De VVD en DBL. Ria Hennis (DBW) wil eerst met haar achterban praten voor zij een oordeel geeft.

Trouwen op het water

Ab Krook (DBL) pleitte hartstochtelijk voor trouwen op het water. Varend wel te verstaan. Hij wees erop dat dat in andere gemeenten is toegestaan. Het college hield echter voet bij stuk. Er mag op een boot getrouwd worden, als die op het moment van de huwelijkssluiting maar afgemeerd is. Dat leidde Kees Bosdijk(PvdA) tot de vraag of dat afmeren ook aan een eiland mag. "Wel als dat eiland een gemeente is, zoals Vlieland, maar niet aan een eilandje in de Loosdrechtse Plassen." :was het antwoord van wethouder Wim Lorjé.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
11 gr.
windkr. 4