WIJDEMEERSE WEBKRANT
WVK1 blijft winnen
Kortenhoef, di 13 november 2007

Het eerste team van dartsvereniging WVK wist de uitwedstrijd tegen Match1 afgelopen woensdag te winnen met 7-2.

ingezonden bericht

WVK1 blijft winnen

Het eerste team van dartsvereniging WVK wist de uitwedstrijd tegen Match1 afgelopen woensdag te winnen met 7-2, een voor hun doen matige uitslag, wanneer je gewend bent steeds 9-0 of 8-1 te scoren. Maar de punten zijn dus wel weer binnen.

Het tweede moest met een verzwakt kwartet (Dennis en Kevin waren er niet bij) naar Bunnik en ging daar met 8-1 ten onder tegen HAPDO. De heren ergerden zich vooral aan de hardrock-muziek die daar gedraaid werd, maar ja, darts is een sport voor iedereen, of je nu rock, house of R'n'B fan bent. Jong of oud dat maakt niet uit, zolang je ogen maar scherp zijn en je een vaste hand hebt ondanks de biertjes die je drinkt. Want het blijft uiteraard wel een kroegsport. De enigen die punten scoorden voor WVK 2 waren Maurits en Menno in hun koppelwedstrijd. Het derde team deed tegen MRUYT goede zaken. Nadat Jeroen de eerste single verloor wisten achtereenvolgens André, Ronald en Eddie hun single te winnen. André en Ronald verloren het eerste koppel, Eddie en Jeroen wonnen de tweede en de derde. Ronald liet zich toen vervangen door René die met zijn tweelingbroer het vierde koppel won. Na een gewonnen bierronde keerden de mannen met een 7-2 winst in de zak huiswaarts.

Aan Dennis Glein van het tweede team dit maal een paar korte vragen:

V: Had jouw debuut in de dartssport te maken met de successen van Barney of de televisiebeelden?
A: Nee, ik kwam 10 jaar terug per ongeluk met deze sport in aanraking en ik vond het meteen erg leuk.
V: Bevalt het binnen het team? Wat zijn de leuke en minder leuke kanten?
A: Het bevalt prima, leuke mensen die serieus met de sport bezig zijn en goed spelen, minpuntje zijn de verre uitwedstrijden. Het plezier mag wel wat meer naar voren gebracht worden binnen het team. 
V: Hoe kwam je bij WVK terecht?
A: Ik kende al een paar darters van hier, daar ik al 10 jaar bezig was was de stap en de beslissing snel genomen.
V: Is je niveau nog stijgende of blijf je een beetje hangen?
A: Dat blijft wel ongeveer gelijk, soms gaat het iets beter, soms iets minder maar er is wel een goed gemiddelde en de dubbels lopen lekker.
Nog 1 vraag tot slot: Jij gooit meer op de 19 dan op de 20, waarvoor is dat?
A: Dat is lichaamseigen, het voelt voor mij lekkerder en wiskundig berekenend is de 19 voordeliger. Ten eerste, als je mist heb je kans dat je een 3 of een 7 die naast de 19 zitten gooit. Naast de 20 zitten een 5 en een 1, dat is een verschil van 4 punten, bij tripples zelfs veel meer. En daar het hele gebied onderin oneven is kom je aan het eind ook eenvoudiger aan een dubbel. Ook via de 19 kun je een 9-darter gooien.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 2