WIJDEMEERSE WEBKRANT
Waar zijn de beloften?
Kortenhoef, za 10 november 2007

Mark van der Meer woonde de Algemene Beschouwingen op de publieke tribune bij. Hij verbaasde zich en laat ons weten waarom.

ingezonden bericht

Beste redactie,

Ik ben beide dagen aanwezig geweest bij de begrotingsbehandeling. Het viel mij inderdaad op dat er weinig burgers waren, zoals Putter schrijft in zijn column.

Over een aantal dingen heb ik mij zeer verbaasd. Om te beginnen wethouder Lorjé. Jarenlang heeft hij de OZB-stijgingen te vuur en te zwaard bestreden, vond hij dat er teveel ambtenaren waren en eiste een absolute personeelsstop. En nu vindt diezelfde heer Lorjé dat de OZB omhoog moet en dat er zeven formatieplaatsen bij moeten komen.

En dan het verhogen van de OZB-belasting, er zouden deze periode toch geen verhogingen van de belastingen plaatsvinden? Blijkbaar zijn de coalitiepartijen dit vergeten. Nu valt een stijging van 4,3% nog wel mee, maar het gaat om het principe. Er wordt iets aan de burgers beloofd en die belofte wordt niet waargemaakt. En volgend jaar zal er waarschijnlijk gewoon weer een verhoging plaatsvinden...

Nu begrijp ik dat je als coalitiepartij bepaalde toegevingen moet doen, maar deze coalitiepartijen lopen wel erg veel achter het college aan. Iets meer tegenspel bieden mag best. Het dualisme is in Wijdemeren nog ver te zoeken...

Mark van der Meer
Kortenhoef

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
9 gr.
windkr. 5