WIJDEMEERSE WEBKRANT
Muziek van de Stilte
Horstermeer, za 10 november 2007

Op zondagmiddag 25 november speelt pianist Marcel Worms de complete cyclus "Música callada" van Federico Mompou in het Jagthuis.

persbericht

Muziek van de stilte in Het Jagthuis

Op zondagmiddag 25 november speelt pianist Marcel Worms de complete cyclus "Música callada" van Federico Mompou in het Jagthuis.


Marcel Worms

Als er ooit muziek is geschreven die volstrekt, totaal en volledig buiten de tijd stond waarin ze werd gemaakt, zijn het de vier pianoboeken van Federico Mompou die samen Música callada vormen. Música callada - 'muziek van de stilte', om de regel aan te halen uit het gedicht van San Juan de la Cruz waaraan Mompou de titel ontleende. Het werk werd gecomponeerd in vier fasen tussen 1959 en 1967. Deze zelden gespeelde cyclus bestaat uit 28 miniaturen, elk met een volstrekt eigen karakter. In deze 'muziek van de stilte' zijn klank en stilte gelijkwaardige elementen die elkaar volmaakt aanvullen. De muziek is overwegend meditatief, verstild en sober, maar tevens warm en intiem.

In 2002 was het 15 jaar geleden dat de Catalaanse componist Federico Mompou op 94 jarige leeftijd overleed. In 2002 ook was Marcel Worms bij zijn weduwe op bezoek. Deze ontmoeting met Carmen Bravo prikkelde Marcel en hij was ervan overtuigd dat hij met een nieuwe interpretatie eventueel iets aan de bestaande Mompou-traditie zou kunnen toevoegen. Vijf jaar later, in 2007 geeft Marcel Worms weer een aantal concerten met muziek van Mompou in het kader van diens 20ste sterfdag, waarvan één in het Jagthuis.

Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die on ge veer een uur duurt. Reserveren (16 euro per kaart) kan per e-mail via stal at jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur op zondagmiddag 25 november.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
9 gr.
windkr. 5