WIJDEMEERSE WEBKRANT
VVD: Geen forensenbelasting
Wijdemeren, di 6 november 2007

Vorig jaar pleitte de VVD er voor om forensenbelasting in te voeren. Na verder onderzoek ziet de fractie daar van af. Het levert te weinig op en is ingewikkeld.

persbericht

VVD Nieuws

Begroting 2008: VVD komt niet met voorstel invoering forensenbelasting

Naar aanleiding van een motie van de VVD tijdens de begrotingsbehandeling 2007 heeft het ambtelijk apparaat een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om een forensenbelasting in te voeren. Men kwam tot de conclusie dat de perceptiekosten te hoog zijn.  Invoering levert m.a.w. onvoldoende op; de netto opbrengst zou lager uitkomen dan de netto opbrengst van de huidige landtoeristenbelasting.

Na eigen onderzoek en een afweging van de verschillende belangen is de VVD tot de conclusie gekomen dat invoering van een forensenbelasting weliswaar de mogelijkheid biedt om veel hogere tarieven te gebruiken dan het ambtelijk onderzoek gebruikte, doch dat zulke tarieven de exploitatie van recreatieparken negatief zullen beïnvloeden. Verder zal dan ook de landtoeristenbelasting moeten worden herzien. Een forens kan immers alleen forensenbelasting of toeristenbelasting betalen, maar niet allebei.

Verder speelt nog een rol dat veel recreatieondernemers het volledige tarief rioolrecht betalen, terwijl zij veelal zelf de kosten van het aanleggen van het riool op hun terrein hebben betaald.  Hiervoor dient vooreerst een oplossing te worden gevonden. Alles overwegende geven wij er de voorkeur aan om ons voorlopig te beperken tot het heffen van de toeristenbelasting.

Begrotingsbehandeling op 6 november

Op 6 november 2007 zal de gemeenteraad zich bij de algemene beschouwingen over de begroting buigen.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 5