WIJDEMEERSE WEBKRANT
Losse Ledlampjes Gedoogd
Wijdemeren, za 3 november 2007

De politiekorpsen in onze regio blijven de losse ledlampjes op kleding of tassen gedogen. Als de kleur maar goed is. Knipperen mag ook.

Afgelopen week kondigden de gezamenlijke hoofdcommissarissen van politie aan dat er streng zal worden opgetreden tegen losse fietslampjes die aan kleding of tassen bevestigd is. Zowel vanuit de tweede kamer als vanuit het kabinet werd met onbegrip gereageerd op dat besluit.

Gedogen

Inmiddels hebben al flink wat politiekorpsen, waaronder Gooi- en Vechtstreek (G&V) en Plassengebied en Eemland (P&E), laten weten dat de soep niet zo heet gegeten wordt als opgediend door de hoofdcommissarissen. Het korps G&V zal uitsluitend beoordelen of er wel of geen verlichting is en of er wit licht voor en rood licht achter aanwezig is. Knipperen mag. Geen verlichting staat gelijk aan een boete.

Bekeuren als er tijd voor is

De woordvoerder van het korps P&E ((Loenen, Baarn, Amersfoort) haalt de teugels iets strakker aan. Hij zegt in de G&E van vandaag dat ook losse lampjes en knipperende lampjes beboet kunnen worden als er handen over zijn om te bekeuren. Onverlichte fietsers worden altijd bekeurd. Hij wijst erop dat er problemen met de verzekering kunnen ontstaan als lampjes niet op de fiets zitten of in de knipperstand staan.

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
15 gr.
windkr. 2