WIJDEMEERSE WEBKRANT
Crisismanager Oudergaard
Kortenhoef, za 3 november 2007

Zorginstellingen Loosdrecht en Auxilium gaan versneld fuseren. Directeur Wim Schimmel van de Emtinckhof gaat Oudergaard leiden.

De volledig mislukte verhuizing van Oudergaard, vorige week, die leidde tot veel leed bij de bejaarde bewoners van die instelling, heeft geleid tot een ingreep van het bestuur van Auxilium. Er werd verhuisd terwijl de lift niet gekeurd was, de brandveiligheid niet op orde was, het water niet aangesloten en er nog kabels en rommel in de gangen van de containerwoningen lagen.


Links de tijdelijke behuizing voor de bewoners van Oudergaard.

Crisismanager

Wim Schimmel, de directeur van de Zorginstellingen Loosdrecht, is gisteren met onmiddellijke ingang benoemd tot bestuurder/crisismanager van Oudergaard. Hij vervangt daarmee Johan Olij, onders wiens gezag de chaos ontstond. Schimmel heeft ervaring met tijdelijke huisvesting voor ouderen bij de Emtinckhof in Loosdrecht. Hij zal komende week de bewoners van Oudergaard inlichten over de gang van zaken rond de verhuizing. Het is zijn eerste prioriteit dat de verhuizing goed en ordelijk verloopt voor de bejaarde bewoners. Schimmel streeft er naar dat de verhuizng nog voor de feestdagen afgerond kan zijn.

Versnelde fusie

De kwestie veroorzaakt ook een versnelde fusie tussen Auxilium, de koepel waar Oudergaard en Brugchelen onder vallen enerzijds en Zorginstellingen Loosdrecht anderzijds. Die fusie was gepland voor augustus volgend jaar, maar zal nu zo snel mogelijk zijn beslag krijgen.

Dossier Oudergaard

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
15 gr.
windkr. 2