WIJDEMEERSE WEBKRANT
Knorr strijdt door
Loosdrecht, vr 2 november 2007

De Knorr fabriek in Loosdrecht staakt nu al weer twee weken. De stakers gaan vandaag de straat op om te folderen en te collecteren.

Vijf van de zes fabrieken van Unilever in Nederland liggen plat uit protest tegen de voorgenomen sluiting van drie van die fabrieken. Zo ook de Knorr fabriek in Loosdrecht.

Collecteren

De stakers gaan vandaag naar het Lindeplein in Loosdrecht en het Hilvertshof in Hilversum om daar folders uit te delen en te collecteren. De stakingskas van de bond keert vijfig procent van het loon uit aan de stakers. Formeel staken op dit moment slechts twee medewerkers op een sleutelpositie in het bedrijf, waardoor het hele productieproces stil ligt. De overige collega's vullen gezamenlijk hun loon aan. Om dat vol te kunnen houden zal vandaag gecollecteerd worden.

Lege schappen


Burgemeester Don Bijl met een Wereldgerecht van Knorr tijdens de laatste raadsvergadering.

De voorraden produkten van Knorr slinken snel. De schappen in de winkels zullen binnenkort geen Knorr produkten meer bevatten. De wereldgerechten Kip Tandoori en Kip Teryaki, die in Loosdrecht geproduceerd worden, zijn al bijna uitverkocht. (Die gerechten werden tijdens de laatste raad door het CDA uitgedeeld als ondersteuning van de motie om Knorr open te houden.)

Dilemma

Hoe langer de staking duurt, hoe lastiger het wordt om te voorkomen dat het bedrijf kapot gestaakt wordt. Dat is een afweging die OR-voorzitter Gaby van de Waal ook steeds bezig houdt. Hij maakt zich ook zorgen over het lot van de toeleveranciers Tomin en Smurfit.

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
14 gr.
windkr. 2