WIJDEMEERSE WEBKRANT
Poefff speelt De Intimist
Nederhorst den Berg , ma 19 maart 2007

Op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 maart speelt Toneelgroep Poefff de voorstelling 'De Intimist' in Het Spieghelhuys in Nederhorst.

ingezonden bericht

Toneelgroep Poefff met 'De Intimist' in het Spieghelhuys

Op donderdag 22 (première), vrijdag 23 en zaterdag 24 maart speelt Toneelgroep Poefff de voorstelling 'De Intimist' in Het Spieghelhuys, Dammerweg 3 te Nederhorst den Berg. De aanvangstijd is 21.00 uur, entree 7,50 euro.

'De Intimist' beschrijft het denkbeeldige leven van ene Herman, die na zijn eenzame dood door Toneelgroep Poefff tijdelijk tot leven wordt gewekt. Een leven dat met onverwachtse wendingen, soms hilarisch, soms ontroerend, in schril contrast staat tot het sobere bestaan van de overledene. Aan de hand van zijn bezittingen graven de onderzoekers in zijn verleden. Op zoek naar antwoorden storten twee ambtenaren zich vol overgave in hun fantasie en creëren hun eigen Herman.

Een familieportret geeft hem zusjes, een moeder..een plek in een ogenschijnlijk doodgewoon gezin. De vader ontbreekt!

De foto komt tot leven. Als ongenode gasten bevinden wij ons temidden van oma's 75 ste verjaardag. De sfeer is ondefinieerbaar totdat nietsvermoedende kleinkinderen vragen; 'Oma, hoe was het voor jou om de oorlog mee te maken'?

Met het verhaal van oma's liefde gedurende de oorlog, worden wij geconfronteerd met het onuitwisbare relaas van een omstreden relatie en de gevolgen voor de kinderen.

Spelend met het leven van deze intimist belanden de onderzoekers soms in een onverkwikkelijke situatie. Gedreven als ze zijn, zullen zij een stevige confrontatie niet uit de weg gaan. Of Herman blij zal zijn met zijn geschetste leven blijft om het even. De intimist zwijgt... en of er iemand is die het kan navertellen?

'De Intimist' is een mix van spel, film en muziek, geschreven en geregisseerd door Willie Das.

Het toneelstuk is gebaseerd op de documentaire 'De laatste Eer" van Johan Appel, uitgezonden door de Ikon en een verhaal uit 'Liefde in Oorlogstijd' van Steffie van den Oord.

Wij benaderen het onderwerp met de nodige luchtigheid en humor, maar ontkomen niet aan het feit dat het thema en de beelden emoties kunnen oproepen. Het stuk is daarom minder geschikt voor jeugdige kijkers.

Reserveren is gewenst, via Willy Vrijhoef, tel 0294-254187. Wilt u gebruik maken van een theaterarrangement met een Oudhollands diner a 24,50 (all in), dan kunt u reserveren via Het Spieghelhuys, tel. 0294-253807.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
Natte Sneeuw
5 gr.
windkr. 4