WIJDEMEERSE WEBKRANT
Onrust op sportpark Berestein
Wijdemeren, do 24 mei 2007

Joop Glijn, de voorzitter van de SV 's-Graveland die haar terreinen op sportpark Berestein heeft, maakt zich ongerust over de gernscorrecties.

ingezonden brief

Vanuit het buitenland (Spanje) reageer ik toch al op het persbericht over een aantal gemeentelijke grenscorrecties, waaronder ondermeer het overdragen van sportpark Berestein aan de gemeente Hilversum. Dit bericht stond reeds eerder in de regionale ochtendkrant de Gooi en Eemlander.

Ik vraag me in eerste instantie af welk gedeelte van sportpark Berestein langs het Kininelaantje in bezit gaat komen van de gemeente Hilversum? Loopt dit vanuit Hilversumse kant gezien tot aan sportvereniging Altius, of zelfs tot aan het Zuidereinde? Ik kan me bovendien gewoon niet voorstellen dat de gemeente over sportpark Berestein gaat onderhandelen zonder vooraf de besturen van de tennisvereniging Westerveld en de s.v.´s-Graveland, beiden gehuisvest op sportpark Berestein, over dit voornemen te informeren.

Het moet toch voor het college duidelijk zijn dat een dergelijk bericht bij bestuur en leden van deze sportverenigingen  op z´n zachts gezegd de nodige verwarring veroorzaakt. Als je een dergelijjk belangrijk persbericht over sportpark Berestein de wereld instuurt, lijkt het mij minimaal van goed fatsoen getuigen dat je als gemeente eerst de sportverenigingen informeert die haar domicilie hebben op sportpark Berestein, ook al zouden ze niet bij deze grondruil betrokken worden. Helaas, secuur communiceren blijkt, ondanks alle goede voornemens, bij de gemeente Wijdemeren nog altijd niet van de grond te kunnen komen. Een trieste constatering.

Overigens is het al jaren bekend dat Hilversum haar zinnen heeft gezet om het bestaande industrieterrein naar westelijke richting te willen uitbreiden. Daarbij kwam zelfs het gedeeltelijk dempen van het Hilversums kanaal in haar wensenlijstje voor. De voormalige gemeente ´s-Graveland is met deze, terecht ongewenste ontwikkeling, gelukkig altijd heel alert geweest en gaf op signalen van het gemeentrebestuur van Hilversum geen krimp.

Nu Wijdemeren, door de keuze van het gemeentehuis op Hilversums grondgebied, zich in een onmogelijke situatie heeft gemanouvreerd, ziet Hilversum eindelijk haar kans  schoon. Zij ging niet in op een verzoek van Wijdemeren om een eenzijdige grenscorrectie en zij speelt nu de kaart. Geen ontwikkeling om trots op te zijn.

Joop Glijn
Kortenhoef  

Om misverstanden te voorkomen, de meest recente informatie (16 mei) over dit onderwerp komt uit een rapport van de provincie Noord-Holland dat op de website stond. Daarin stonden aanbevelingen. Eerder werden er in de raad van 20 april vragen gesteld door Betske van Henten (CDA) n.a.v. berichtgeving in de Gooi- en Eemlander, die, overigens buiten de schuld van de krant, foutief bleek te zijn. De gemeente Wijdemeren heeft geen persbericht uitgegeven over eventuele grenscorrecties. Joop Glijn bedoelt waarschijnlijk met het woord "persbericht" in zijn brief een bericht in de pers. Wat toch iets anders is. red. WWK
bron
WWK
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
24 gr.
windkr. 2