WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jagthuisfestival met Pinksteren
Horstermeer, vr 4 mei 2007

In het Pinksterweekend wordt in het Jagthuis in de Horstermeer een festival georganiseerd met muziek uit de Roaring Twenties.

persbericht

Zaterdag 26 mei: eerste dag JagthuisFestival

Op de eerste dag van het JagthuisFestival is muziek te horen uit het Berlijn van de jaren 20: het Anstatt dass Trio vertolkt liederen van o.a. Kurt Weill.


Het Anstatt dass Trio

Eén van de bekendste werken van Kurt Weill is de Dreigroschenoper. Hij schreef het stuk samen met Bertold Brecht in 1928. Het stuk was bedoeld als sociale kritiek, waarbij de Londense onderwereld model stond voor het kapitalisme. Het stuk kreeg dank zij de jazz-achtige muziek van Weill, uiteindelijk vooral het karakter van een parodie. Het Anstatt dass Trio bestaat uit de bijzondere combinatie van zang-saxofoon-marimba.'s Avonds wordt het toneel verlegd naar Zuid-Amerika en Parijs. Dan spelen Bas Verheijden en Niek van Oosterum op twee vleugels muziek van Villa-Lobos, Poulenc, Ravel, Milhaud. De Fransman Darius Milhaud was degene die gedurende de eerste wereldoorlog naar Brazilie ging. In zijn 'Scaramouche' kunt u duidelijk de Zuid-Amerikaanse dansmuziek terug horen. Het tweetal besluit de avond met Le Grand Tango van Astor Piazzolla. De eerste dag van het Festival begint met een lezing door musicoloog Huib Ramaer. Hij vertelt hoe in de jaren twintig de tango Europa binnen kwam dansen.

Het JagthuisFestival duurt van zaterdag 26 mei tot en met maandag 28 mei en staat in het kader van "The roaring Twenties". Meer informatie is te lezen op de website: www.jagthuis.nl. Zaterdag begint het festival om 17.00 uur, de kosten voor die dag zijn € 50 pp voor alle concerten, diner en lezing. U kunt zich, voor de zaterdag en de andere dagen, nu aanmelden via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. Het JagthuisFestival vindt plaats in Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Meer informatie en het complete programma is te vinden op www.jagthuis.nl.

bron
persbericht
foto
Jagthuis
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 4