WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Citroen van Putter
Kortenhoef, zo 1 juli 2007

Putter heeft het ei van Columbus gevonden. Gehoord van Professor Peer Citroen uit België. Het verkeer door de vaart laten rijden.

Zou die Citroen echt Citroen heten? Of toch misschien Citroën? red.

ingezonden bericht

Citroen

Ring.ring.

Aan de telefoon professor Peer Citroen, Belgisch verkeersdeskundige te St-Niklaas.

Goedemorgen professor, u kent het probleem, de verschrikkelijke verkeersdrukte op het Noorder- en Zuidereinde te 's-Graveland. Na tientallen plannen van randwegen tot slagbomen,van eenrichtingverkeer tot verkeerslichten, staat het vraagstuk opnieuw in de belangstelling

Prof: Als ik u vragen mag, u noemt het een probleem maar het is meer. Het is een kwelling, een ramp een ongehoorde bedreiging van het leven. Ik was enige weken geleden in uw dorp om de situatie in ogenschouw te nemen. Nom de ju, wat een toestand.

Zeker professor, u kunt dat als deskundige het beste beoordelen. Onze vraag is, zou u als eminent geleerde een oplossing weten. U hebt al aan veel steden adviezen verstrekt maar dit is pas de eerste keer dat u vanuit Nederland wordt gevraagd uw licht over een verkeerskwestie te laten schijnen.

Prof: Ha, ha, de markt in uw land ligt binnenkort voor mij open. Natuurlijk weet ik een oplossing en wel eentje waar nog niemand aan heeft gedacht. Een voor de hand liggende oplossing zo simpel als wat. Je ziet dat vaak. Mensen bedenken de moeilijkste en ingewikkeldste dingen en zien wat voor het grijpen ligt over het hoofd. Daarmee wil ik niets ten nadele zeggen van uw lokale bestuurders of andere goedwillende amateurs.

Zo, zo.

Prof: Ja, inderdaad zo zo. Waarom zijn jullie niet eerder bij mij gekomen. Dat had veel geld en discussie bespaard. De oplossing van infrastructurele maatregelen kun je beter aan deskundigen overlaten.

Zoals U.

Prof: Ja. Zoals ik.

Wat is uw oplossing

Prof: Gaat u eens op de Smidsbrug staan en kijk eens goed om u heen. Wat ziet u behalve het Noorder- en Zuidereinde, de Koninginneweg en de Emmaweg?

Bedoelt u de 's-Gravelandse vaart?

Prof: Juist mijnheer, de 's-Gravelandse vaart. Ligt daar maar te liggen. Wordt nooit meer gebruikt. Stinkt af en toe. Moet worden onderhouden. Noem maar op. Ik zeg pomp hem leeg en daar heb je je alternatieve circuit. Damwand links, damwand rechts, asfalt erin en je hebt een prachtige verzonken weg. Met de huidige techniek zijn ook de aansluitingen gemakkelijk te maken.. Het autoverkeer verdwijnt in de diepte, de dorpsweg wordt in ere hersteld en de natuur blijft gespaard.

Dat is een fantastisch idee. Een heel aparte en unieke benadering. U bent de eerste die deze variant lanceert

Prof: Ik zei het u toch. Maar ja, men is nooit te oud om te leren. Ik zou zeggen, doe er uw voordeel mee. Ik wens u veel succes en doe vooral mijn hartelijke groeten aan mijn goede vriend

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
buiig
22 gr.
windkr. 2