WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tapenades uit Ankeveen
Ankeveen, zo 1 juli 2007

Bruisend Ankeveen vraagt regelmatig aandacht voor de marktkooplieden die op de Weekmarkt staan. Dit keer Marina Babak.

persbericht

Tapenades en olijven op de Ankeveense markt
Delimare, Mediterrane delicatessen

Het wekelijkse aanbod op de Ankeveense markt is sinds de komst van Delimare uit Almere verrijkt met heerlijke ambachtelijk gemaakte tapenades en salades, een uitgebreid aanbod olijven en vele andere Mediterrane delicatessen.

De Griekse eigenaresse van Delimare, Marina Babak kwam 14 jaar geleden met haar gezin voor het werk van haar man naar Nederland. Zij wilde hier ook graag zelf aan de slag. Het idee om iets met 'eten' te doen kwam van haar moeder een goede kokkin, die gespecialiseerd is in de Griekse keuken en van wie ze van jongs af aan de kunst heeft kunnen afkijken. 'Het bereiden van gerechten vind ik heerlijk', zegt ze. 'En omdat ik 's avonds graag bij m'n gezin wilde zijn en me niet wilde binden aan de tijden van een restaurant of winkel, heb ik gekozen voor de markt'. Inmiddels staat ze met haar man en dochter op de markten in Bussum, Laren, Naarden, Huizen en nu ook in Ankeveen. Aanvankelijk werkte ze met de ambachtelijke recepten uit de Griekse keuken van haar moeder maar in de loop der jaren is haar aanbod uitgegroeid naar het hele Middellandse Zee gebied waar de Italiaanse keuken de toon aangeeft. Van de in totaal 25 tapenades waar ze mee werkt zijn er iedere week 15 op de markt te verkrijgen. Ook gerechten en salades zijn er in vele soorten. Alles wat ze maakt is kersvers, home made en een streling voor de tong. De Ankeveense klanten zijn blij met de komst van Delimare en uit de enthousiaste reacties blijkt de waardering voor de kwaliteit van het aanbod.

Catering

Naast de marktverkoop houdt Delimare zich ook bezig met catering. Of het een barbecue is, een lunch of een diner, voor ieder feestje of bijeenkomst kan het bedrijf worden ingehuurd. Op de locatie in Almere kunnen klanten op afspraak de gerechten voorproeven en indien gewenst verder de hele catering overlaten aan Marina en haar team inclusief het leveren van bestek, servies, tafels, stoelen enzovoorts. Informatie hierover is te verkrijgen in de kar op de markt en binnenkort verschijnt de website waar alle mogelijkheden op een rijtje staan.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
buiig
22 gr.
windkr. 2