WIJDEMEERSE WEBKRANT
4 mei op Van Heumenhof
's-Graveland, do 8 februari 2007

De jaarlijkse herdenking op 4 mei kan niet meer bij het voormalige gemeentehuis van 's-Graveland. Er wordt uitgeweken naar de Van Heumenhof.


4 mei 2006

Na de vorige herindeling (Ankeveen, Kortenhoef en 's-Graveland) werd bij het gemeentehuis van de nieuwe gemeente 's-Graveland een monumentje geplaatst ter nagedachtenis van de gevallenen in de tweede wereldoorlog. Afgelopen jaar werd bij het monument, in het park rondom Huize Westerveld, de laatste jaarlijkse herdenking op 4 mei op die plek gehouden. De opkomst was toen zeer hoog.


Het monument dat verplaatst wordt naar de Van Heumenhof.

Verkoop Westerveld

Door de verkoop van Westerveld aan een particulier komt aan de jaarlijkse ceremonie op die plek een eind. Er is nog even overwogen of het monument kon blijven staan, maar dat bleek niet haalbaar.

In overleg met de Oranjevereniging heeft het college van B&W besloten dat het monument verplaatst zal worden naar de Van Heumenhof op de hoek van de Kerklaan en de Parklaan in Kortenhoef. Die plek is mede gekozen omdat J.F. van Heumen, waar de Van Heumenhof naar genoemd is, de enige militair uit 's-Graveland die gesneuveld is in de tweede wereldoorlog.

Contrast

Er wordt een perkje aangelegd waarin het monument wordt geplaatst. De locatie op het parkeerterreintje tussen de blokken van de seniorenappartementen vormt een flink contrast met de rustieke plek onder de eeuwenoude bomen in het park van het historsiche buitenhuis Westerveld. De komende herdenking op 4 mei zal op de nieuwe plek plaatsvinden.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
6cm sneeuw
0 gr.
windkr. 5