WIJDEMEERSE WEBKRANT
Einde oefening Loosdrecht
Loosdrecht, zo 41 februari 2007

Loosdrecht heeft afgelopen zaterdag niet gedaan wat nodig was om nog een kans te maken op lijfsbehoud. Het verloor van Zuidvogels.

ingezonden bericht

Einde oefening voor Loosdrecht

Loosdrecht heeft afgelopen zaterdag niet gedaan wat nodig was om nog een kans te maken op lijfsbehoud. Het verloor namelijk met name door eigen toedoen van Zuidvogels terwijl de ploegen die ook strijden tegen degradatie allen punten pakte.

Loosdrecht moest aantreden tegen Zuidvogels. Uit werd in een goede wedstrijd nipt verloren en na de opsteker een week eerder tegen Volendam was vertrouwen in een positief resultaat aanwezig. En dat bleek ook in de wedstrijd, Loosdrecht was voetballend wel wat minder dan Zuidvogels maar er werden in de eerste helft eigenlijk geen kansen weggeven. Maar bij rust stond de ploeg toch 2-1 achter. En twee keer was Loosdrecht door individuele fouten hier zelf de oorzaak van. Hierbij kan nog aangetekend worden dat er bij de tweede goal duidelijk sprake was van buitenspel. De egoïstisch en zeer naïeve keuze van de centrumspits om in buitenspelpositie de bal een laatste zetje te geven terwijl deze al het doel in zou rollen had door de zeer zwak leidende scheidsrechter afgekeurd moeten worden. Maar met de mededeling van de scheidsrechter dat de grensrechter op vijf meter van de achterlijn stond en het dus niet kon zien terwijl de man zelf op een meter op vijfendertig stond werd de goal goedgekeurd. Lachwekkend! Tegen dit onrecht en het kinderlijk eenvoudig weggeven van goals kun je als ploeg niet opboksen. Want met een prachtige goal na terugleggen van Johan Krottje op goaltjesdief Samir Didouch was Loosdrecht na de 1-0 achterstand weer volop in de race.

Met 2-1 rusten betekende dat er nog niets verloren was maar nadat door een derde blunder ook nog de 3-1 op de borden kwam te staan was het over en uit. Zeker toen Samir Didouch met twee keer geel binnen vijf seconden mocht gaan didouchen. Wederom liet de scheidsrechter zien dat hij absoluut niet aanvoelt dat voetbal ook emotie is. Een gebrek waar de mannen en een enkele vrouw (maar laten we het daar maar niet over hebben) in het zwart nog wel eens vaker last van hebben en enkel houvast zoeken bij de regeltjes zoals die door de knvb zijn opgesteld. En wat werd er nu helemaal gezegd. In ieder geval geen erge ziektes, scheldwoorden of andere onfatsoenlijkheden waar een scheidsrechter volledig terecht voor naar zijn borstzak moet grijpen.

Maar goed, het pleit beslecht, Zuidvogels zakte in en gaf Loosdrecht met tien man het initiatief maar zeker niet de controle. Want juist Zuidvogels kreeg vanuit snelle uitvallen de beste kansen waar Loosdrecht niet een maal gevaarlijk werd. Wederom verlies en met de winstpartij van de nummer tien Sportlust die daarmee tien punten meer heeft is de kans om degradatie te ontlopen nu wel zo goed als nihil.

Roland Wiegmans
Loosdrecht

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief