WIJDEMEERSE WEBKRANT
Winterwandeling Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, zo 4 februari 2007

Op 15 en 17 februari wordt op Kasteel Sypesteyn een winterwandeling georganiseerd met winterse wildsoep.

ingezonden bericht

"Winter"wandeling op Sypesteyn (Loosdrecht),
"wortels en wild" op 15 en 17 februari.

Zou het nog winter worden? Het lijkt er niet meer op?! In de tuin van kasteel Sypesteyn bloeien de sneeuwklokjes volop en komen de krokussen met hun paarse kopjes al ver boven de grond uit.

Ook in dit seizoen is Sypesteyn uw bezoek waard. We brengen nu eens niet het kasteel onder uw aandacht, maar juist de tuin en het gebied waarin Sypesteyn ligt. Sypesteyn, in het oude Ter Sype, ligt op rand van 'de Ster van Loosdrecht', een uniek natuurgebied. Deze in oorsprong middeleeuwse verkaveling binnen de oude- en nieuwe Loosdrechtsedijk is na al die eeuwen nog steeds geheel intact bewaard. Bent u een goede wandelaar en een beetje avontuurlijk? Onze Sypesteynse tuingidsen, onder leiding van tuinvrouw Henny van der Wilt, nemen u graag mee door tuin en bos tot in de wei en, indien de omstandigheden dit toelaten, helemaal tot aan de Drecht. Al wandelend hoort u het verhaal van de historische tuinaanleg, 'de wortels van Sypesteyn', van de dieren die er vertoeven en van de middeleeuwse 'Ster' van Loosdrecht.

Anderhalf uur

Goed voor een bijzondere wandeling van ongeveer anderhalf uur. Warme kleding en stevige schoenen (of laarzen) zijn een vereiste. U wordt ontvangen met een kopje koffie, en na de wandeling staat er voor u een stevige wortel/wild soep klaar, verzorgd door het team van garden-café De Tijd. Een voedzame dag voor lichaam en geest! Deze wandeling is ook geschikt voor kleine wandelclubs of natuurliefhebbers. U kunt individueel en per groep boeken. Graag wel even reserveren, tel. 035-5823208 of per email: info@sypesteyn.nl

Bij voldoende belangstelling zijn er twee mogelijkheden op twee dagen:

Ontvangst op 15 en 17 februari , 10.00-10.30 uur met koffie, daarna 1 ste winterwandeling om 11.00 uur-12.30 uur, gevolgd door winterse wildsoep (met wortels) en brood om 12.30-13.30 uur. Of u begint met de soep om 12.30 - 13.30 uur met daarna de wandeling, 13.30-14.30 uur, met tot slot koffie of thee. Kosten euro 12,50 incl.

Informatie: Kasteel-Museum Sypesteyn, Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, 1231 LC Loosdrecht, tel. 035-5823208, of www.Sypesteyn.nl

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief