WIJDEMEERSE WEBKRANT
Darters goed Bezig
Kortenhoef, zo 23 december 2007

Woensdagavond mochten alle darters uit Kortenhoef weer aan de bak. Het eerste moest deze week in Utrecht tegen de Witte Raaf Enkel Uit.

ingezonden bericht

Darters uit Kortenhoef sterk bezig

Woensdagavond mochten alle darters uit Kortenhoef weer aan de bak. Het eerste moest deze week in Utrecht tegen de Witte Raaf Enkel Uit.

Het won, mede dankzij Brian van Beusekom die Marcel Beek verving, wederom met 9-0. Al voor de zoveelste keer op rij. Het tweede mocht aantreden tegen Punt 1 uit Soest die de eerste plaats in deze divisie bezet, een wedstrijd met grote belangen dus. Kevin won met 2 scores van over de 120 met 2-0. Berrie verloor met 2-0 ondanks dat hij diverse keren 100 scoorde, hij had wat pech bij de check. Dennis won met 2-1, mede dankzij een fraaie finish van 103 en Menno won ook met 2-1.

Zowel de koppels Berrie en Menno als Dennis en Kevin verloren hun eerste set met 2-0, maar wonnen de tweede. Scores van 100 en 140 waren regelmatig te noteren. Alles draaide in deze hele wedstrijd om de dubbels. Ook de bierronde werd door WVK2 opgeëist. zodat het met 6-3 won en 3 punten inloopt op de nr. 1.

Het derde mocht tegen 't Kruikje uit Nieuwegein. Ronald won met 2-1, André en René verloren vervolgens met de zelfde cijfers, Ed trok de stand weer recht, ook met 2-1 en scores van 140 en 125. Bij de koppels waren the Bosson Brothers goed op dreef in hun eerste set ze wonnen met 2-0, maar de derde set verloren ze met dezelfde cijfers. Ronald en Eddie wonnen zowel de tweede als de vierde set, respectievelijk met 2-0 en 2-1, mede door scores van 140 en goede finishes. Ook de bierronde werd gewonnen en zo zijn we dan na 13 van de 26 wedstrijden halverwege de competitie gekomen.

Na thuis komt uit

Nu moeten alle tegenstanders van het afgelopen jaar nog eens bestreden worden, maar de thuiswedstrijden worden uitwedstrijden en omgekeerd. Tijd dus voor een overzicht, alleen is de laatste speelronde nog niet verwerkt op de homepage van de bond. Het eerste heeft met de laatste wedstrijd 106 van de 127 sets gewonnen en staat in elk geval 9 punten los van Cobus 5, maar zoals gezegd, de laatste wedstrijd is nog niet verwerkt, dus dat kan nog oplopen. Café Twins staat al 24 punten achter.

Het tweede team stond in elk geval tot vorige week tweede, 1 punt voor op de nr 3, Happy Dorst, en 5 op de nr. 4, Dok. De Punt 1 staat nog eerste, maar door hun nederlaag tegen WVK2 is de afstand van 17 naar 14 punten geslonken. Het derde staat gedeeld derde met Oranjecafé, 2 punten voor op de nr 5, Toedeloe. De nr 2 is hier Hondenuitlaatservice Barney, 7 punten voor, de nr 1, DSO 1, staat 17 punten voor. Maar dit alles dus na 12 wedstrijden.

Goed Sportteam

Conclusie: Er is een zeer goed sportteam in de Wijdemeren, dat met 3 teams uitstekend presteert, ook al is het nog in de laagste divisie. Toch eens tijd om WVK voor sportvereniging van het jaar uit te roepen? Of een aanmoedigingsprijs om vooral op deze goede weg door te gaan? Feit is dat WVK1 in elk geval mikt op het Nederlands kampioenschap 5e divisie, mede omdat dat Ron een krat bier oplevert wegens een weddenschap. Dat dit alles binnen twee jaar vanaf de grond is opgebouwd, verdient veel waardering, vooral voor Berrie en Janice van Het Wapen van Kortenhoef, chapeau.

De darters en medewerkers van Café het wapen van Kortenhoef wensen u allen fijne dagen en een sportief 2008.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
2 gr.
windkr. 2