WIJDEMEERSE WEBKRANT
Afscheid Hans en Gerda Peet
Kortenhoef, za 22 december 2007

Bijna acht jaar stonden Hans en Gerda Peet achter de bar van De Dobber in Kortenhoef. Na 1 januari nemen Dick en Gerda Bergman het stokje over.

Hans van Keken interviewde voor de G&E het vertrekkende echtpaar dat De Dobber exploiteerde. Zij bedanken alle vaste klanten en verenigingen waarmee zij leuke contacten hebben gelegd. Peet was graag nog een tijdje doorgegaan, maar vanwege gezondheidsredenen stoppen hij en zijn vrouw er mee.

Regeling

Met de gemeente Wijdemeren heeft hij een regeling getroffen. De achterstallige huur, die hij uit protest op en aparte rekening overmaakte, is aan de gemeente betaald. Volgens Peet heeft de gemeente aan alle juridische kosten over procedures met hem bij elkaar 1,2 miljoen euro uitgegeven.Volgens wethouder Wim Lorjé is dat een volstrekt onjuiste voorstelling van zaken. Hij denkt dat er hoogstens een honderste van het door Peet genoemde bedrag is uitgegeven (12.000 euro). Verder wijst hij erop dat het Peet was, die als eerste de gemeente voor de rechter sleepte. Lorjé is blij dat men nu toch goed uit elkaar gaat. Hij benadrukt dat De Dobber een multifunctioneel centrum is en blijft. Het is geen bar of café.

Bitter

Met enige bitterheid verklaart Peet dat er met het gemeentebestuur van Wijdemeren een moeizame relatie was. Heel anders dan met bugemeester Kozijn van 's-Graveland, waarmee de relatie altijd goed was. "Ze bleven maar in dat Knorr-gebouw zitten." Hij had liever gezien dat het gemeentebestuur langs was gekomen.

Dossier De Dobber

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
- 6 gr.
windkr. 2