WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ankeveen bruist Morgen
Ankeveen, vr 14 december 2007

Morgen en overmorgen is er weer veel te zien in Ankeveen. Een kerststaltententoonstelling en een aangeklede Kerstmarkt.

persbericht

Kerststallen en Kerstmarkt

Evenals twee jaar geleden organiseert Bruisend Ankeveen een tentoonstelling van kerststallen in de RK Martinuskerk aan het Stichts End te Ankeveen. De tentoonstelling zal morgen en overmorgen plaatsvinden.

Inmiddels hebben zich al een flink aantal mensen uit de gehele regio aangemeld om hieraan mee te doen. Er zal een keur van zowel grote als kleine stallen en groepen te zien zijn. Ook kinderen van de basisschool zijn uitgenodigd een (zelfgemaakte) stal in te leveren.

Voor de miniatuurkerststallen zijn vitrines aanwezig.

De organisatie heeft bij elke stal een korte beschrijving, zodat de bezoeker geïnformeerd wordt omtrent o.a. wat voor soort stal of groep het is , uit welk jaar, van wat voor materiaal gemaakt, uit welk land afkomstig, op welke manier eigendom geworden, etc.

Openingstijden

Zaterdag: van 10.15 uur tot 14.00 uur
Na de zaterdagavondviering van 19.00 uur nog ca. ½ uur
Zondag: van 11.30 uur tot 15.00 uur

Kerstmarkt

Om helemaal in de kerststemming te komen organiseert Bruisend Ankeveen op morgen ook een kerstmarkt op het parkeerterrein naast de RK Kerk.

Allerlei ondernemers, particulieren en verenigingen hebben zich aangemeld om voor deze markt een kraam te huren. De markt zal feestelijk worden aangekleed, o.a. met een grote kerstboom. Er zal kerstmuziek worden gedraaid, en er zal een podium zijn waar het koor de Mellobiez uit Nederhorst den Berg zal optreden. Dit optreden is gepland om kwart voor 11. In de koffietent zal ook glühwein worden geschonken. Bruisend Ankeveen beschikt sinds kort over een heuse terras heater. Mocht het koud worden, dan kunt u in de koffietent toch heerlijk warm uw koffie of glühwein drinken. De Kerstman zal ook van de partij zijn, en als de wind gunstig staat zullen er vuurkorven branden. De organisatie verwacht dorrg, zonnig en windstil weer, dus het ziet er goed uit!

Uiteraard zullen ook weer een aantal extra ondernemers op de markt aanwezig zijn.

De Imkerij komt o.a met een kaarsenpakket waarmee kaarsen gedompeld kunnen worden. Ook de SOFA zal kerstkaarten verkopen. En er is, evenals vorig jaar, een kraam met professionele, zelfgemaakte kerstgroepen. Hier kunnen tevens op bestelling aparte kerstbeeldjes worden gemaakt. Zo kunt u uw incomplete kerstgroep mogelijk weer aanvullen.

Jeugdwerk Ankeveen komt o.a. met zelfgemaakte kerstartikelen.

Kortom, het wordt weer zeer de moeite waard !

Bruisend Ankeveen

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
4 gr.
windkr. 2