WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter: Dolle Week
Kortenhoef, vr 14 december 2007

Putter is ontzet over de manier waarop met de SV 's-Graveland werd omgesprongen. Ook vindt hij dat de SV Loosdrecht viste in troebel water.

ingezonden bericht

Een dolle week

Verbijsterd, woedend, aangeslagen, verlieten de bestuurders van de voetbalclub 's-Graveland de raadzaal. Het klapvee van de coalitie had ze mooi in de steek gelaten.

Het werkelijk schandalige optreden van de wethouder had de trouwe kritiekloze aanhang weer eens voor zoete koek geslikt. De voetbalclub mag het nu zelf uitzoeken.

"Alles onder druk wordt vloeibaar" debiteerde de wethouder zijn walgelijke wijsheid, en schoffeerde daarmee al die vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor een vereniging.

Het is ongelooflijk wat er allemaal gebeurde deze week. Een commissie die moest oordelen over voorstellen, die ze nauwelijks had gezien. Een hakkelende wethouder, die geen normale Nederlandse zin kan produceren en de ene leugen op andere stapelde. Een Jo met de banjo in de Groen Links fractie, die vond dat voetballers beter kunnen gaan wandelen. Een VVD mompelneef, die onverstaanbaar te kennen gaf dat. ja dat konden we dus niet verstaan. En als klap op de vuurpijl een smerige brief van collega-voetbalclub Loosdrecht, die uit de 's-Gravelandse ellende gauw even wat garen dacht te spinnen.

Zo'n jaar of tien wacht SV 's-Graveland nu al op een nieuwe kleedaccommodatie. Slechte communicatie, onwil van de raad, kluiten in het riet, roddel en achterklap, noem maar op, de bestuurders hebben dat allemaal in de loop der jaren meegemaakt. Het mag dus een wonder heten dat ze niet stuk voor stuk zijn afgeknapt op die muur van tegenslag.

Maar deze dolle week was wel het toppunt. In de commissievergadering werd de toon gezet toen twee wethouders in eendrachtige samenwerking glashard beweerden, dat de leden commissiestukken hadden ontvangen die barstten van de fouten en tekeningen voorgeschoteld kregen die ze nog nimmer hadden gezien. De uitleg later van de betreffende wethouder was een aaneenschakeling van halve zinnen en halve waarheden waaraan na enige tijd geen touw meer was vast te knopen. Opmerkingen van het publiek in de pauze zouden, indien er gevolg aan was gegeven, geleid hebben tot levenslang voor het ganse lokale bestuur.

In deze sfeer werd SV 's-Graveland teruggeworpen op zijn eigen stellingen. Hun plan, dat met een welwillende gemeenteraad heel goed realiseerbaar zou zijn geweest, kwam in het raadsvoorstel niet meer voor.

De raad liep in de val te moeten kiezen uit twee onwaarschijnlijke opties: onder de norm of boven het budget.

"Hoe is het in godsnaam mogelijk dat er zo onzorgvuldig wordt omgesprongen met een van de oudste sportverenigingen in de regio", vroeg De Gooi-en Eemlander zich donderdagmorgen af. Ja, dat kan als je als bestuurder de binding met de samenleving verliest.

En met voldoende klapvee om je heen maar wat rondleutert.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
4 gr.
windkr. 2