WIJDEMEERSE WEBKRANT
Klapvee
Wijdemeren, do 13 december 2007

Een college dat geen weerwerk krijgt van de eigen coalitiepartijen zal zich na enige tijd oppermachtig voelen. In de Zijlijn.

In de Zijlijn (Redactioneel)

Klapvee

Een college dat geen weerwerk krijgt van de eigen coalitiepartijen zal zich na enige tijd oppermachtig voelen. Wat het ook besluit, de coalitie geeft toch wel zijn zegen. Als die coalitie ook nog eens een zodanige overmacht heeft dat er zonder enig risico af en toe een GroenLinkse kikker uit de kar kan springen, dan is het college helemaal onaantastbaar.

Het lijkt erop dat zich dat patroon begint af te tekenen in Wijdemeren. De coalitie vraagt toch niet door, dus het college gaat zijn gang. De coalitie laat het zich welgevallen dat politiek gevoelige voorstellen een uurtje voor een commissievergadering, of erger nog, vlak voor de raad, op de tafeltjes dwarrelen. Zonder tijd om ze goed te lezen of er zich een eigen oordeel over te vellen. Drogredenen als de enorme prijsstijging (?!?) over twee weken, op 1 januari, worden als zoete koek geslikt. Wat het college doet is immers welgedaan.

Daar stel je geen kritische vragen over. De oppositie zou het eens met je eens kunnen zijn. Dat kun je toch niet hebben. Je loopt dus over van begrip dat het tien jaar geduurd heeft om het kleedkamerprobleem van de SV 's-Graveland in kaart te brengen. Natuurlijk kost dat heel erg veel tijd. Zoveel tijd, dat de wethouder nog nahijgend van het afscheiden van een voorstel, dat nog warm is van de copieermachine, achter de tafel ploft om het te verdedigen tegenover een commissie die het nog niet eens heeft kunnen lezen. Maar och, de goede man had er ook maar tien jaar voor. Een prestatie van formaat eigenlijk. En de coalitie? Die sluit de rijen. En de ogen...

En wat maakt het ook uit. Alleen die kleine lastige oppositiepartijtjes maken er zich druk over. Who cares?

Vanavond raad. En weer dwarrrelde er gisteren een nieuw voorstel van het college onder de ogen van de raad. Alle hens aan dek bij de SV 's-Graveland om het te bestuderen. Alle agenda's van vrijwillige bestuursleden met een gewone baan leeg geveegd om aan de grillen van het college te kunnen voldoen.

En de raad? Zou de coalitie zich vanavond weer als klapvee voor het college opstellen om de oppositie buiten deur te houden? Zou er nu niet eens een coalitiepartij opstaan en verklaren dat een college zo niet met een voetbalclub om mag gaan? En zou er nu niet eens een coalitiepartij opstaan die zegt het niet langer te pikken om zo als hoogste orgaan van de gemeente door het college met last minute voorstellen het blok gezet te worden? Als raadslid pik je dat toch niet? Zou je zeggen..

Maak er tien jaar en een maand van. Gun iedereen even de tijd om zich te verdiepen in een echt en doortimmerd voorstel. Als je vandaag voor drie of vier ton een kleedruimte kan bouwen, dan kan dat echt in januari ook nog.

Als de GroenLinkse kikkers dan tegen stemmen, omdat het allemaal gezeur is en mensen maar moeten gaan wandelen en fietsen in plaats van voetballen, dan is er nog geen man overboord. CDA, PvdA en de VVD hebben GL niet nodig om de DB's buiten de deur te houden.

Tien jaar en dan met last minute voorstellen komen, die de SV onder druk zetten. Hoe is het mogelijk?
Een SV die notabene in december 2001 al een toezegging voor de kleedruimte op zak had van burgemeester Wim Kozijn, wethouder Co de Kloet en wethouder Wim Neef. Maar ja, die vergaten toen eventjes die toezegging voor de herindeling te bevestigen met een raadsbesluit. Jammer dan...

Daarvan is de SV nu al zes jaar de dupe.

Het riekt allemaal een beetje naar onbehoorlijk bestuur.

Rik Jungmann

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2